Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay Pétert a saját és a felesége botrányai is fenyegetik

888.hu, origo.hu

2021.08.10. 19:30

Bár Márki-Zay Péter látványosnak szánt módon támadta baloldali vetélytársait, a Nézőpont Intézet vezetője szerint semmi esélye arra, hogy a baloldali összefogás kormányfőjelöltje legyen. Mráz Ágoston úgy véli: ez egyebek mellett a hódmezővásárhelyi polgármesterhez kötődő korábbi botrányok miatt sem lehetséges – írja az Origo.

 

Márki-Zay Péter mint civil miniszterelnök-jelölt az utóbbi időszakban rendre bírálja a kormányfői posztra ugyancsak pályázó jobbikos és DK-s vetélytársát. A politikus attól tart, hogy az előválasztás pártszimpátia alapján dől majd el. Arról is beszélt, hogy bár a két legerősebb ellenzéki párt jelöltje, vagyis Gyurcsány Ferenc felesége és Jakab Péter áll a legjobban, de egyáltalán nem látja, hogy az ő személyükkel lehetne legyőzni Orbán Viktort. Úgy vélte, Gyurcsányné a pártja és a férje miatt is nagyon sokakat taszít, és még a baloldal egy jelentős része sem menne el rá szavazni. Jakabbal összefüggésben kijelentette, nagyon sok zsidó, cigány, baloldali honfitársunk nem szavazna egy jobbikos jelöltre. Karácsony Gergelyt ő alkalmasnak találja ugyan, de szerinte a főpolgármester pártja nem akar igazán elszámoltatást.

Mráz Ágoston Sámuel szerint Márki-Zay Péternek semmi esélye ebben a küzdelemben.

A hódmezővásárhelyi politikusról mint bukott miniszterelnök-jelöltről beszélhetünk, akit a közvélemény-kutatók már nem mérnek, akit az ellenzéki pártok egyike sem jelölt miniszterelnök-jelöltnek”

– jelentette ki a Mediaworks Hírcentrumának a Nézőpont Intézet vezetője. Szavai szerint a Márki-Zay által alapított Mindenki Magyarországa Mozgalom teljesen eltűnt jelöltállító szervezetként, márpedig egy pártnak vagy mozgalomnak éppen ez lenne a célja.

A hódmezővásárhelyi polgármestert a korábban nyilvánosságra került botrányai és politikai bakijai egyre inkább vállalhatatlanná teszik.

Amellett, hogy megbukott miniszterelnök-jelöltként, általánosságban véve politikusként is folyamatosan fogy körülötte a levegő” – fogalmazott az elemző. Mint mondta, Márki-Zay különböző, feltűnést keltő nyilatkozataival – például a választási párt ötletével – azért igyekszik páva módjára nagyobbnak látszani, hogy a tárgyalóasztalhoz engedjék. „Bár lehet, hogy azt ki tudja lobbizni, hogy a szivárványkoalíció nem indít nála erősebb jelöltet a hódmezővásárhelyi körzetben az előválasztáson, ám ott a baloldalnak eleve nem sok esélye van mandátumot szerezni 2022-ben. Lázár János (Fidesz) meglehetősen népszerű, és 2018-ban is két hónappal a fideszes polgármester veresége után meggyőző fölénnyel nyert a választókerületében” – fejtette ki Mráz Ágoston Sámuel. Hozzátette: az is kérdés, hogy Gyurcsányék felveszik-e egyáltalán az országos közös listára Márki-Zayt, mivel közismerten összeférhetetlen típus, a politikai teljesítménye pedig meglehetősen szerény a verbális aktivitásához képest. Márpedig – folytatta – az országos lista első 30-40 helyéért elég sokan állnak sorban.

Ahogy Mráz Ágoston említette, a Márki-Zay Péter körül nyilvánosságra került botrányok sem segítik a civil politikus küzdelmét. Mint köztudott, az egyik ilyen ügy volt, amikor néhány éve egy egészen meghökkentő felvétel került elő Hódmezővásárhely hétgyermekes polgármesteréről. A politikus többek között arról beszélt egy helyi rádiónak, hogy a gyereknevelés során szükségét érzi a testi fenyítésnek is.

Szerinte a hazai szabályozás túl szigorú, sokkal inkább a kanadai mintát kellene követni, amelyből néhány részletet idézett is. Mint mondta, „a gyermeket semmilyen külsérelmi nyom nem érheti, nem lehet a fején ütni, nem maradhat nyoma, csak nyitott kézfejjel. Tehát nagyon pontosan, korrektül le van szabályozva, hogy miként lehet fenyíteni egy gyermeket. Ezt be is tartatják.” Hozzátette, viszonylag határozott szülő volt, a fegyelmet elvárta a gyerekektől, azzal együtt, hogy szerinte hét gyermek esetében ezt nem is lehet másképp. „Nekem az mindig nagyon fontos volt, hogy a gyerekek szót fogadjanak, és ilyen szempontból én a testi fenyítésnek is szükségét érzem” – jelentette ki. Márki-Zay a Partizánnak adott interjújából azonban kiderült, hogy ő a kanadai szabályozást sem tartotta be, hiszen, mint mondta, megtörtént, hogy dühből is felpofozta már a gyermekét, amit azonban később megbánt” – olvasható az Origo cikkében.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére