Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mindennek az alja, amit az osztrák köztévé igazgatója művelt

888.hu

2022.06.03. 11:20

Enyhén elvakult és gyűlölettel teli írást posztolt Karl Pachner, az Osztrák Rádió és Televízió (ORF) online tartalmakért felelős igazgatója Orbán Viktorról. Az eset azonban nem múlt el nyomtalan, hiába igyekezett érte mindent megtenni Pachner.

 

Kicsit eldurrant az agya Karl Pachnernek, amiért már sokadjára bizonyosodik be, hogy Orbán Viktornak megkerülhetetlen a szava az EU-ban, ezért a köztévés odáig is elment, hogy Facebook-bejegyzésében azt írja a miniszterelnökről, hogy a magyar miniszterelnök akár szívinfarktust is kaphatna és lemondhatna. Ezzel összefüggésben azt is felemlegette, hogy Orbán testsúlya nem éppen a legideálisabb, és hogy állandóan „izgalmi állapotban” van (azt írta, vélhetően többek között a Brüsszelben folytatott harcok miatt). Illetve, hogy egész Európa „boldogabb és békésebb” lehetne, és hogy a világ is jobb hely lenne Orbán, Erdogan és Putyin nélkül.

 

Természetesen mindez hatalmas port kavart, ezután Pachner igyekezett menteni a menthetőt és gyorsan el is távolította az erről szóló posztját, majd kínos magyarázkodásokba kezdett, mondván:

Természetesen nem kívánom Orbán halálát, annak ellenére sem, hogy néhány Facebook-felhasználó ezt olvasta ki az én szarkasztikus szövegemből.”

 

Szóval csak a szarkazmus szólt ki belőle. Teljesen érthető, aki pedig félreértette, hát magára vessen...

Mindez azonban nem csak emberileg, morálisan iszonyatosan sértő, de szakmailag is megkérdőjelezhet sok mindent. Egy köztévé vezetőjeként ugyanis legalább a látszatra kéne adni annyira, hogy nem kezd politikai véleménynyilvánításba, sőt, szinte már nyilvános uszításba.

Az ügynek azonban itt még nincs vége, ugyanis ma reggelre a történtek miatt a külügyminisztérium berendelte a budapesti osztrák nagykövetet.

Menczer Tamás, Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára pénteken a közösségi oldalán úgy fogalmazott,

Ha valaki egy másik ember halálát kívánja, az vállalhatatlan.”

 

Az államtitkár azt írta: súlyosbítja a helyzetet, ha egy befolyásos újságíró, az osztrák közmédia igazgatója kívánja egy megválasztott vezető, a magyar miniszterelnök halálát.

Ez az önmagában is szörnyű megnyilvánulás az egész ország arculcsapása, hiszen a miniszterelnököt a magyar emberek választották meg.”

– emelte ki Menczer Tamás.

Hozzátette: nyilvánvalóan Ausztriában is vannak hatóságok, amelyek a médiát felügyelik, és biztos ők is elfogadhatatlannak tartják, ami történt. „Cselekedjenek!” – szólított fel.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére