Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Niedermüller kerülete hadat üzen a gyalogosoknak

888.hu

2021.05.28. 16:00

Remek ötlettel álltak elő Erzsébetvárosban.

 

Ha van kellemetlen része a nagyvárosi életnek, akkor az az, amikor az ember sétálna a járdán többedmagával, esetleg babakocsival, de képtelen erre, ugyanis a járdán parkoló autók miatt egyszerűen képtelenség elférni.

Ha ismerős ez a szituáció, akkor most Erzsébetváros gyurcsányista vezetése és a BKK gondoskodik róla, hogy

még rosszabb legyen a helyzet.

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója hívta fel a figyelmet a mestertervre.

  • A mai 140 centiről 75 centiméterre (!) szűkítenék a járdát a Dohány utcában.
  • Az autókat fél kerékkel a járdára parkoltatnák a Wesselényi utcában, annak ellenére, hogy az utca másik oldalán ma is ferde parkolás van – itt szélesebb járda maradna, mint a Dohányban, de a vendéglátóhelyek mai kitelepülési helyei ellehetetlenülnének.
  • Csökkentik a járda szélességét a Nefelejcs utcában is.
Egészen elképesztő, hogy 2021-ben, a klímavészhelyzet és a zöld várospolitika zászlaja alatt itt tartunk. Miközben minden európai nagyváros gyalogosbarátabbá, kerékpárosbarátabbá és zöldebbé igyekszik tenni a belvárosát, nálunk a járdára festi a BKK és Erzsébetváros önkormányzata a parkolókat”

– írta Vitézy.

Az indok: a trolibuszokat akadályozó szabálytalan parkolás megelőzése.

Ha az autósok szabályosan parkolnak, a mai parkolóhelyek mellett is elfér a troli. Néhány szabálytalanul az útra lógó autós vagy furgon miatt büntetni a gyalogosokat egészen elképesztő – fogalmazott Vitézy.

A keresztény heteroszexuálisokat rémisztő képződménynek tartó Gyurcsány-párti Niedermüller Péter polgármester jóváhagyta a tervet, igaz, a megvalósításra még nem került sor.

A 75 centiméterre szűkített járdán egy kerekesszék vagy babakocsi sem férne el. A felfestett parkolóhelyen túllógó autókat el kell szállítani a troli útjából, nem pedig parkolóvá alakítani az eleve szűk, budapestiek és turisták által is tömegesen használt belvárosi járdákat! Az intézkedés tehát csak a szabálytalan autósokat védené a gyalogosok ellenében, hisz a szabályosan közlekedő autósok számára ugyanannyi parkolóhely maradna, mint eddig”

– fogalmazott Vitézy Dávid, hozzátéve, arra kéri Karácsony Gergelyt, Budapest főpolgármesterét és Niedermüller Pétert, Erzsébetváros polgármesterét, valamint a BKK-t: ne valósítsák meg ezeket a terveket. Ne a gyalogosokat büntessék a szabálytalanul parkoló autók által okozott problémáért.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére