Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Niedermüller kerületében még az ingyenes parkolási időszak alatt is jár a kerékbilincs

888.hu

2021.03.04. 08:05

Nagyon kellhet a pénz a VII. kerületnek.

A világon egyedülálló jelenségként a baloldali irányítás alatt lévő VII. kerület rendészei egy e-autók parkolására kijelölt helyen, egy elektromos töltőnél kerékbilincset raktak egy zöld rendszámú e-személygépkocsira. Ráadásul olyan időszakban, amikor Budapesten és az ország összes nagyvárosában minden autónak ingyenes a parkolás, nem csak a zöld rendszámúaknak – számolt be a Magyar Nemzet.

A lap szerint azonban az autó nem parkolt tiltott helyen, nem akadályozta a forgalmat, nem veszélyeztetett senkit. Tulajdonosa a töltés után lecsatlakoztatta az autót az áramforrásról, s még egy ideig ott hagyta kocsiját a zöldjárműveket megillető helyen. Erzsébetváros Rendészeti Igazgatóságának a napi szolgálatot reggel hat órakor kezdő járőrei azonban pár perc múlva már fel is tették a bilincset az autóra. Olyan szakaszon bilincseltek, ahol ezt nem jelzi figyelmeztető kiegészítő tábla – írták.

Lengyel János közlekedési és gépjárműtechnikai szakmérnök a Magyar Nemzetnek elmondta: a KRESZ hatályos szabályai szerint legálisan parkol egy e-autó vezetője az elektromos töltés céljára kijelölt parkolóhelyen akkor is, ha nem a töltés a cél.

A szakértő elmondta, hogy a jelzőtáblák kihelyezése az önkormányzat feladata, a Dob utcai esetnél pedig a szóban forgó tábla nehezen értelmezhető.

A „várakozni tilos” jelzés egyértelmű, mint ahogyan az is, hogy ez két felfestett parkolósávra érvényes. Az e-autót jelző piktogram – na meg az elektromos töltő – arra utal, hogy a tiltás alól a zöld rendszámú járművek felmentést élveznek. Ám a szakértő szerint a „Kivéve elektromos töltés” felirat már összekuszálja az értelmezést, hiszen ellentétes az elektromos autók szabad parkolására vonatkozó jelzés nemzetközi ábrázolásával.

Mindezek fényében kijelenthető: puszta pénzszerzési szándék állhat a VII. kerület zöldjárműveket érintő bírsága mögött.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére