Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyílt levélben fordult Karácsonyhoz a kárpátaljai újságíró

888.hu - Pesti Srácok

2022.12.02. 21:30

A cikkben változtatás nélkül közöljük Varga Ádám, a Pesti Srácok újságírójának nyílt levelét.

 

TISZTELT KARÁCSONY GERGELY!

Igazán nagy örömmel tölt el, hogy Önhöz is eljutott az írásom. Sajnálattal konstatálom azonban, hogy tőlem kellett megtudnia, mi is hangzott el az ominózus beszélgetés során. Ön bizonyára nincs tisztában vele, mivel soha nem élt ott, de az ukrán szélsőségesek ellenségként tekintenek a kárpátaljai magyarokra. Én ott éltem. Tudom. Én ott voltam, amikor zászlókkal és füstszórókkal tüntettek a magyarok ellen. Ön nem. Én ott voltam, amikor mérgezéssel fenyegették a vízkészleteinket. Ön nem. Én ott voltam, amikor az ukrán kormány ráküldte a terrorelhárítás embereit a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolára állítólagos államellenes tevékenység után kutatva. Ön nem volt ott. Ott voltam, amikor 2015-ben egy jóbarátomat elvitte a terrorelhárítás, mert azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a Majdan óta csak romlott az ország állapota és Kárpátalja jobban járna autonóm területként. Ön nem volt ott. Akkor sem volt ott, amikor gyerekként gyümölcsöt árultunk az ukrán turistáknak, akik számon kérték rajtunk az ukrán nyelvtudás hiányát és azt ecsetelték édesanyámnak, hogy miért költöztünk Ukrajnába, ha nem beszéljük a nyelvet (mindezt oroszul). Ön nem érzi a szavai súlyát. Kárpátaljai magyarként én viszont annál inkább.

Csak az elmúlt négy évben számtalan jogtiprás érte a kárpátaljai magyarokat, az Ön válasza erre pedig egy öt évvel ezelőtti tiltakozás, amit valahogy nem tárt Szergej Szidorenko elé, amikor Önnel beszélgetett. És tudom, ez kiváló alkalom Orbán Viktor hibáztatására, de attól függetlenül, hogy az ukrajnai magyarellenesség már a Fidesz előtt is jelen volt, Ön csak olajat öntött a tűzre.

Engedje meg, főpolgármester úr, hogy feltegyek Önnek néhány kérdést. Miért nem osztotta meg a Szidorenkóval készült, angol és ukrán nyelven is megjelent interjút a Facebookon? Ha biztos benne, hogy kiforgattam a szavait, miért egy öt évvel ezelőtti „tiltakozást” osztott meg az interjú helyett? Amikor Szidorenko Ukrajna feldarabolásáról kérdezte, miért mondta azt, hogy nem kezelné félvállról ezt a veszélyt? Ön ezt pontosan hogy értette?

Kárpátaljai magyarként hiszem, hogy ezek fontos kérdések, amelyeket meg kell válaszolni. Pontosan ezért szeretném meghívni Önt egy beszélgetésre, ahol vezető politikushoz méltóan tisztázhatja a szavait. Ha Önnek úgy kényelmesebb, szívesen meglátogatom, csak jelölje meg a helyszínt és az időpontot. Nem fogok gúnyolódni a nyelvtudásán vagy annak hiányán. Nem fogom megvágni vagy visszatartani a felvételt. Azt sem bánom, ha Önök külön rögzítik a beszélgetést, de kérem, ezúttal vállalja a felelősséget és ne hátráljon meg.

Ahogyan leült beszélgetni Gulyás Mártonnal, úgy leülhet velem is. Ha szóba állt egy ukrajnai újságíróval, úgy illendő, hogy szóba áll egy kárpátaljaival is. Persze vissza is utasíthatja mindenféle mondvacsinált okokra hivatkozva. Be is perelhet, amiért leírtam a szavait. Ha már sikeresen ráuszította a kárpátaljai magyarokra az ukrán szélsőségeseket, egy kárpátaljai magyar beperelése valószínűleg meg sem kottyan önnek.

De egy dolgot ne felejtsen el, főpolgármester úr! Ha sajtópert indít ellenünk, azzal csak egy dolgot bizonyít, hogy mégiscsak sajtónak tekint minket.

Tisztelettel:
Varga Ádám

 

 

A teljes cikket ITT lehet megtekinteni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére