Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Partizán: A hazai oltási program rossz, mert kevesebb oltást adtunk be, mint az USA

Szabó József

2021.05.04. 15:50

A Partizán YouTube-csatornáján lehettünk szemtanúi Gulyás Márton tökéletes érvelési retorikájának, amiből csak az észszerűség hiányzott.

 

A Partizán alapítója úgy gondolta, hogy ha már az ellenzék nem talál valós fogást a kormány oltási programján, ő azért megpróbálkozik már-már baloldali vezetőket megszégyenítő módon logikátlan érvekkel bebizonyítani, hogy a magyar kormány rosszul kezeli a dolgokat.

Szegény Marcinak a videóban elég hamar be kellett látnia, hogy az oltási programban lakosságarányosan Magyarország kiemelkedően teljesít,

de ez őt egyáltalán nem zavarta abban, hogy egy pár perccel később megfejtse: ez a szám igazából nem mutat semmit, hanem csak az számít, hogy összesen mennyi oltást adtak be az országokban. Igaz, ebben a tekintetben sosem fogjuk behozni Kínát vagy az USA-t, hiszen egy icipicit népesebb országokról beszélünk.

Marci többek között azon is felháborodott, hogy a koronavirus.gov.hu-n azt írják, mennyi a beoltottak száma, és nem azt, hogy mennyi az első oltást megkapottaké. A magyarázatából nem derül ki pontosan, miért lenne az jobb, amit ő mond, hiszen a problémája az, hogy a beoltott megnevezés nem jelenti azt, hogy valaki védett lenne. Igaz, a honlapon sem azt írják, hogy már teljesen védett az, aki be van oltva, de úgy tűnik, Marcit ez nem zavarta.

Ezután a műsorvezető, újra a számok bűvöletében, felfoghatatlan állításokat tett. Hozott egy grafikont, amelyen az látszott, hogy a népesebb országok több vakcinát adtak be, mint Magyarország.

Forrás: YouTube

Ebből a táblázatból az derül ki, hogy 22 ország több oltást adott be, mint Magyarország, szóval itt minden rossz.

De ha az ember nem teszi félre a logikát és az alaptudását, akkor elég hamar kiderül számára, hogy az előttünk lévő országokban a lakosság száma sokkal nagyobb, így nem csoda, hogy sokkal több vakcinát tudtak beadni.

Vegyünk egy egyszerű példát! Az USA-ban több mint 330 millióan élnek, így

nem csoda, hogy már több mint 137 millió beadott első oltáson vannak túl, lényegében már most tizenháromszor többen kaptak vakcinát, mint ahányan Magyarországon összesen kaphatnak!

Ha csak négymillió oltásánál tartana az USA, akkor óriási bajban lenne, hiszen náluk az egy nagyobb kisváros lakosságának felel meg.

De úgy tűnik, hogy van, ami már az ellenzéki drukkernek is sok, hiszen nagyon sok negatív komment található a Partizán YouTube-videója alatt, ahol alapvetően Partizán-rajongók kérik számon Gulyás Marci észszerűtlen érvelését:

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére