Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megint a diákokat és a pedagógusokat hergeli a baloldal

Kovács Nikol

2021.04.07. 15:10

Hiába értük el a 2,5 millió beoltottat, hiába immunizáltuk soron kívül a pedagógusokat, ha ők megtagadják a munkát. Tisztelet a kivételnek.

 

Az iskolák kinyitásával kapcsolatban éles ellentétek figyelhetők meg a közösségi oldalakon.

Több aggódó szülő ellenzi az iskolák megnyitását, hangsúlyozva: kiíratják a gyereküket, ha vissza kell menni az iskolába.

Vannak azonban olyanok is, akik támogatják a nyitást, hiszen tapasztalataik szerint nem okoz problémát betartatni a diákokkal a szigorú járványügyi intézkedéseket.

Ugyanakkor a 888.hu-hoz eljutott információk szerint több középiskolai diák is arról számolt be, hogy

egy vagy több tanáruk jelezte: az április 19-ei nyitás után betegszabadságra megy,

mert miért is menne vissza tanítani. Még olyanok sem akarnak visszatérni, akik megkapták a koronavírus elleni vakcinát.

A beszámolók alapján akad olyan tanár, aki nem élt a kormány adta lehetőséggel, nem vette fel az oltást – és most otthon fekszik covidosan.

A középiskolákban tapasztalható feszültségnek jórészt megint az érettségizők isszák meg a levét.

A Facebookon több bejegyzés alatt panaszkodnak – többségében végzős diákok, illetve szüleik – a tanárok hozzáállására. Valakit szakmából kellene érettségire felkészíteni, de a szaktanár a digitális oktatás nehézségeire hivatkozva nem tartja meg az óráit, így a gyereknek autodidakta módon kell megtanulnia az irodalmat, a matematikát. Másik lehetőség, hogy a szülők magántanárt fogadnak, ha anyagi helyzetük megengedi.

De a magántanár sem mindig tudja pótolni azokat a hiányosságokat, amelyeket egyes tanárok nemtörődömsége okoz.

A tanárok hozzáállásukkal elbizonytalanítják a diákokat, és szorongást keltenek bennük.

Hab a tortán, hogy szinte még fel sem fogtuk a lazítás hírét, az ellenzéki összefogás máris a diákokat hergeli a kormány ellen.

Az ADOM Diákmozgalom (korábbi nevén Független Diákparlament) már számos tüntetést szervezett. A szervezet tagjai közé tartozik a volt MSZP-s EP-képviselőjelölt Kálló Dániel, aki most újabb mozgalomra buzdítja a tanulókat.

A „Nem megyünk suliba április 19-től!” eseményének a célja, hogy amennyiben a kormány mégis bevezeti a kötelező jelenléti oktatást április 19-től, arra kérik a diákokat, hogy ne menjenek iskolába, a tanárokat pedig arra ösztönzik, hogy továbbra is online formába folytassák a tanítást.

Az eseményre eddig ezerhatszáz érdeklődő van és több mint hétszáz ember jelezte, hogy „ott lesz” az eseményen.

Szaniszló Sándor DK-s polgármester kerületében, Borbély Péter XVIII. kerületi Oktatásért Egyesület vezetője tegnap levélben kérte a Külső-Pesti tankerületet, hogy április 19. után rendeljen el a kerület oktatási intézményeiben rendkívüli tanítási szünetet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére