Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Valami nagyon bűzlik: Karácsonyék nem hajlandóak cáfolni a levélhamisítást, de legalább most már valaki eltakarítja a nyomokat is

M. Kovács Róbert

2020.04.23. 17:10

Többszöri e-mail-váltásra sem volt hajlandó bizonyítékokkal alátámasztani Karácsony Gergely hivatala, hogy nem a főpolgármester stratégiai főtanácsadója, Gál J. Zoltán írta a Pesti úti idősotthon igazgatójának tulajdonított levelet, amely cáfolni próbálta a fenntartó önkormányzat vétkes mulasztásáról szóló sajtóhíreket. Talán itt lenne az ideje, hogy a rendőrség a magánokirat-hamisítás gyanúja miatt is vizsgálódni kezdjen Karácsony kabinetje körül.

Egészen egyszerű

lehetőséget biztosítottunk Karácsony Gergelynek és a főpolgármester levélhamisítás gyanújába keveredett stratégiai főtanácsadójának, Gál J. Zoltánnak,

hogy tisztázzák: nem ők készítették Skultéti József, a Pesti úti idősotthon intézményvezetője helyett azt a levelet, amely cáfolja a fenntartó önkormányzatról szóló információkat, miszerint a koronavírus-járvány tombolása idején nem biztosítottak állandó orvosi felügyeletet az otthon lakói számára.

Nem éltek a lehetőséggel, inkább tovább maszatolnak.

Mint ismeretes: a napokban a Budapest portálon megjelent, Skultéti Józsefnek, az idősotthon intézményvezetőjének tulajdonított levél volt hivatott cáfolni azt az információt, miszerint a járványban súlyosan érintett otthon lakói számára napokon keresztül nem biztosítottak állandó orvosi felügyeletet. Csakhogy a pdf-formátumú levél úgynevezett metaadataiból (a dokumentum elkészülésének helyét, idejét, szerzőjét tartalmazó információk) az derült ki, hogy

azt nem az otthon igazgatója, de még csak nem is egy titkárnő, vagy a Budapest portál valamely szerzője, netán informatikai munkatársa készítette, hanem személyesen Gál J. Zoltán, Karácsony Gergely főpolgármester stratégiai főtanácsadója.

Karácsony Gergely nemes egyszerűséggel, de az állítását alátámasztó bizonyítékok nélkül „fake news”-nak minősítette azokat a híreket, miszerint a főváros felelősségét tisztázó levelet Gál J. Zoltán írta volna,

állítása szerint azt a stratégiai főtanácsadó csak „internetes közlésre alkalmas” formátumra alakította át.

Azon már nem is akadtunk fenn, hogy bár a főváros egy egész „sajtókapcsolati csoportot” tart fenn, mégis a stratégiai főtanácsadó számítógépén alakítanak át egy közlésre szánt dokumentumot, ehelyett április 22-én 10 óra 17 perckor levélben kértük a Pesti úti idősotthon intézményvezetőjét, hogy küldje el nekünk azt az eredeti dokumentumot, amelyet ő a hivatalos kommunikáció szerint a főjegyzőnek küldött.

Skultéti József 15 óra 28 perckor érkezett válaszlevelében közölte:

a jelenlegi COVID-19 vészhelyzetben Budapest Főváros Vezetése döntése szerint Sajtóosztálya útján adja meg a beérkezett, szociális intézményei tevékenységével összefüggő kérdésekre a hiteles és érvekkel alátámasztható válaszokat.

A hivatalos utat betartva szinte azonnal (15 óra 58 perckor) továbbítottuk az eredeti, a magánokirathamisítás gyanúját megcáfolni alkalmas dokumentum kiadására vonatkozó kérésünket a Főpolgármesteri Hivatal sajtócsoportjának, de

a mindent tisztázó dokumentumot ők sem voltak hajlandóak kiadni.

Sőt: válaszra sem nagyon méltattak minket, hiszen újabb levelet ismét csak Skultéti Józseftől kaptunk (másnap reggel 7 óra 16 perckor) aki egy – ezúttal már hangsúlyozottan – pdf-csatolmányban küldte meg számunkra (valamint számos más médium számára is) azt az ominózus nyilatkozatát, amely szerint:

A sajtóban megjelent valótlan hírekre reagálva szeretném leszögezni, hogy a koronavirus.budapest.hu oldalon megjelentetett, Budapest Főjegyzőjének szóló levelet én küldtem dr. Számadó Tamás főjegyzőnek, az ott leírtakat továbbra is fenntartom.

Csak a rend kedvéért megvizsgáltuk ennek a pdf-nek a metaadatait is. Érdekes dologra bukkantunk. Na nem újra Gál J. Zoltán nevére... viszont gyakorlatilag semmi másra sem.

Ezúttal már nemcsak a dokumentum szerzője, de a dokumentum létrehozásának időpontja is hiányzik, ami egyértelműen arra utal, hogy a pdf-ből a metaadatokat szándékosan eltávolították,

az ezt előállító Acrobat Reader alkalmazás ugyanis automatikusan rögzíti a dokumentum elkészültének időpontját (teljesen függetlenül attól, hogy azt milyen típusú dokumentumból alakították át, vagy kinyomtatott levélből szkennelték-e be), azt csak utólag lehet törölni.

Az is meglehetősen érdekes, hogy ha Skultéti József intézményvezető saját önszántából tisztázni akarta volna, hogy ő a levél szerzője, ahogy azt mostani nyilatkozatában állítja, akkor miért nem tette meg ezt csaknem 24 órával korábbi e-mail-váltásunk idején, amikor először kérdeztük erről.

Nem akarunk találgatásokba bocsátkozni,

vajon miért kellett a hangsúlyozottan pdf-formátumban átküldött nyilatkozat információit törölni,

de azért lehetséges, hogy

lassan ideje lenne a gondatlan veszélyeztetés mellett magánokirat-hamisítás gyanúja miatt is nyomozni

ebben az igencsak szagos ügyben, amely negatív eredmény esetén bármikor alkalmas lehet arra, hogy kettétörje Karácsony Gergely politikusi karrierjét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére