Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Békéscsaba és a Felcsút után a Ludogorec is megtréfálta a Ferencvárost

Horváth Tamás

2019.12.12. 22:59

Érvényesült a papírforma, kiesett a magyar bajnok az Európa-ligából.

Nem várta túl jó előjelekkel a Ludogorec elleni Európa-liga-mérkőzést a Ferencváros: a IX. kerületiek a múlt hét folyamán előbb kiestek a Magyar Kupából (a másodosztályú Békéscsaba 2-0-val küldte haza őket), majd pedig a bajnokságban sem sikerült győzniük (hazai döntetlen a Felcsút ellen).

Csütörtök este Bulgáriában azonban adott volt minden ahhoz, hogy a Fradi játékosai jóvá tegyenek mindent, egy esetleges győzelem ugyanis nem kevesebbet jelentett volna, mint hogy másfél évtized után újra megéri egy magyar csapat a tavaszt a nemzetközi porondon (legutóbb ez a Debrecennek sikerült: a hajdúságiak 2004 márciusában a belga Brugge ellen estek ki 1–0-s összesítéssel a legjobb 32 között az Európa-liga elődjének számító UEFA-kupában).

A Ferencvárosnak ráadásul a csillagok állása is kedvezett, ugyanis a magyar bajnoknak úgy volt még esélye a továbbjutásra az utolsó forduló előtt, hogy mindössze egyszer tudott nyerni – az orosz bajnokságban és az Európa-ligában is rég nem látott gyenge teljesítményt nyújtó CSZKA Moszkvát sikerült nagy nehezen legyőzni.

A H csoport „erősségéről” az is sokat elmond, hogy a spanyol bajnokságban tök utolsó Espanyol veretlenül, már biztos továbbjutóként várta a záró kört.

Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy előzetesen a magához képest gyenge szezont produkáló CSZKA Moszkva és Espanyol mellett a Ludogorec ellen sem a Ferencváros számított esélyesnek (még akkor sem, ha a bolgár bajnokot nyáron a BL-selejtezőben oda-vissza verték a IX. kerületiek).

Lukoki gólja | Fotó: MTI

Ami pedig a mai meccset illeti, a Fradi egész jól játszott, a külföldi játékosokkal teletűzdelt csapatnak sok helyzetet sikerült kialakítania (majd kihagynia), sőt 0-0-nál egy jogos büntetőtől is elestek a budapesti zöld-fehérek: hiába kezezett a Ludogorec védője a tizenhatoson belül, néma maradt a játékvezető sípja.

Nem sokkal az elmaradt büntető okozta sokk után, a 24. percben

egy védelmi megingást használt ki a Ludogorec, Lukoki bökte meg Dibuszt. (1-0)

A bolgárok ezt követően nagyszerűen őrizték az előnyüket, s bár a 94. percben sikerült egyenlítenie Signevichnek (1-1), a fordításra már nem maradt ideje a Ferencvárosnak, az 1-1-s végeredmény azt jelenti, hogy a Fradi a H csoport harmadik helyén végzett, s kiesett az Európa-ligából.

A kvartett másik összecsapásán a CSZKA egy kései góllal legyőzte az Espanyolt, a spanyol csapat azonban így is megnyerte a csoportot, s a Ludogoreccel együtt készülhet az Európa-liga egyenes kieséses szakaszára.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére