Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Fradi csak saját magának köszönheti, ha nem jut tovább a BL-ben

Horváth Tamás

2019.07.30. 14:08

A magyar bajnok kétgólós előny birtokában lép pályára Máltán, s ha a saját játékát játssza, nem kerülhet bajba.

A múlt szerdai, 3–1-es Ferencváros-győzelemmel véget ért budapesti odavágó után kedd este Máltán lép pályára a magyar bajnok, hogy újfent megmérkőzzön a Valletta FC-vel, és a várakozásoknak megfelelően kiharcolja a továbbjutást a Bajnok Ligája selejtezőkörének 2. fordulójában.

A Groupama Arénában rendezett első mérkőzés többé-kevésbe a papírforma szerint alakult, a Vallettánál hatszor értékesebb játékoskerettel rendelkező Ferencváros magabiztos játékkal megnyugtató előnyt kapart össze, igaz, az összecsapás végén nem sokon (Dibuszon) múlt, hogy nem 3–2-es végeredmény született.

A kései bekapott gól, valamint a fentebb említett kihagyott máltai ziccer remélhetőleg időben jött pofonként hatott a Fradi játékosaira, akik így talán kevésbé hiszik el, hogy már megvan a továbbjutás, s úgy lépnek pályára, hogy ezt a meccset is meg kell nyerni.

Amennyiben a Ferencváros a saját, gólra törő, de mégis taktikus játékát játssza a kedd esti összecsapáson, egész egyszerűen nem kerülhet bajba, mert még a máltaiak edzője szerint is jobb csapat, mint a Valletta FC.

Fotó: MTI

A magyar futball történéseit figyelemmel kísérők azonban az elmúlt években megtanulhatták, hogy sem a válogatott, sem pedig a klubcsapatok nem vehetnek félvállról egyetlenegy mérkőzést sem, még a papíron gyengébb ellenfelek ellen is maximális erőbedobásra van szükség, ha nem akarjuk, hogy kellemetlen meglepetés érjen minket.

Ha ma este gólt lő a Fradi, akkor minden bizonnyal lezárja a továbbjutás körüli kérdéseket, de az UEFA-együttható (koefficiens) növelése érdekében, valamint pusztán a presztízs miatt is fontos lenne a győzelem.

Apró reménysugár lehet a máltaiaknak, hogy a Fradi játékosai nem nagyon vannak hozzászokva a műfüves „borításhoz”, márpedig a keddi mérkőzést ilyen pályán rendezik. Talán a vártnál ezért is magasabb az oddsok a magyar bajnok győzelmére, a Tippmixen 1,55-ös szorzó van arra, hogy a rendes játékidőben zöld-fehér siker születik. A bukik szerint a továbbjutás már eldőlt, így arra már nem lehet fogadni.

Abban az esetben, ha a Ferencváros túljut máltai ellenfelén, a következő körben minden bizonnyal a Dinamo Zágrábbal találkozik (a kékek az első meccsen 2–0-ra nyertek Grúziában, így ha nem történik csoda, a zágrábi visszavágó már csak formalitás lesz), s a horvát bajnok ellen egy esetleges kiesés is azt jelentené, hogy már csak egy párharcot kellene megnyerni az Európa Liga csoportköréhez. De ne szaladjunk ennyire előre, per pillanat a Valletta ellen kell hozni a kötelezőt.

A 20 órakor kezdődő mérkőzést a Duna és az m4sport.hu élőben közvetíti.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére