Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Fradinak fél gőz is elég, a Fehérvárnak azonban túlfűtött kazán kell a továbbjutáshoz

Jánosy Károly

2022.08.25. 13:20

Két magyar csapat is pályára lép ma este a nemzetközi kupaporondon. Szerencsére nem egy időben, a Konferencialiga visszavágóján a Mol Fehérvár a Kölnt fogadja, míg az FTC az Üllői úti 4-0-ás győzelem után már-már az Európa-liga csoportkörében érezheti magát a Shamrock elleni dublini találkozó előtt. Először szerepelhet egyszerre két magyar gárda valamelyik csoportkörben.

 

 

A Fehérvár bravúros, 2-1-es győzelmét kissé beárnyékolta a kissé barátságtalan kölni fogadtatás. Legalábbis a magyar szurkolóknak bőven volt okuk panaszra.

„A jogos kiállítás után teljesen megvadultak a felettünk lévő szektorban helyt foglaló német drukkerek” – elevenítette fel a 888.hu-nak a kinti történéseket Rotter Balázs törzsszurkoló, aki mintegy 250-300 társával kísérte el Dárdai Palkóékat. „Érdekes, a tavalyi Eb-n rajtunk köszörülte a nyelvét a német sajtó, ezúttal nem nagyon foglalkoztak azzal, hogy a kölniek palackokkal, poharakkal dobáltak minket, egyikük, másikuk pedig kis híján beugrott a mi szektorunkba, de a rendfenntartók megállították őket. A győzelem persze mindenért kárpótolt. Ráadásul, Kölnben a meccs előtt sokan magyar sikerre fogadtunk, én is nyertem vagy százezer forintot. Most is felteszek némi aprót a Vidi továbbjutására. Nagyon fogadkoznak a kölniek, hogy visszavágnak, de a két és félezernyi vendég hangját alighanem elnyomja majd 12 ezernyi hazai szurkoló. Pikáns ízt kölcsönöz a találkozónak, hogy a Vidi mestere, Michael Boris német, és a múlt heti szurkolói ankéton élete talán legfontosabb összecsapásának nevezte a soron következő meccset.”

Nego Loic, a fehérváriak magyar válogatott futballistája szerint az elmúlt időszak legfontosabb mérkőzése vár rájuk. Négy éve a BL-selejtezőben csak a rájátszásban buktak el, de az Európa-liga csoportkörében nagyot csatáztak a Chelsea-vel és a PAOK-kal.

„Nem szabad a döntetlenre játszanunk” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Nego. „Egy gól ezen a szinten nem sokat számít. Főleg akkor, ha olyan jó csapat az ellenfél, mint a Köln, amely a világ egyik legszínvonalasabb bajnokságában szerepel. Egyszer már megleptük őket. Egyet ígérhetek: mindent elkövetünk a továbbjutásért. Remélem, telt ház előtt játszhatunk, már csak azért is, mert ezen a meccsen nemcsak Székesfehérvárért, hanem Magyarországért is küzdünk!”

A németek a hátrány ellenére is derűlátóak. Védőjátékosuk, Luca Kilian a Bildben magabiztosan beszélt a fehérvári visszavágó előtt.

„Odamegyünk a visszavágóra és elverjük a Vidi fenekét. Hiszek benne, hogy tizenegy a tizenegy ellen ez sikerülni fog” – nyilatkozta Kilian, aki egyébként a német U19-es válogatottban csapattársa volt a Fehérvárban futballozó Dárdai Palkónak.

Aissa Laidouni (elöl) és az ír Sean Kavanagh, az Európa-liga selejtezőjének negyedik fordulójában játszott Ferencváros-Shamrock Rovers (4-0) mérkőzésenMTI/Illyés Tibor

 

A hazai pályán aratott 4-0-ás győzelem ellenére mindenkit óvatosságra int Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője. A múlt heti 4-0 jó eredmény, de a dublini meccs 0-0-ról kezdődik, s erre a találkozóra mentálisan és fizikailag is ugyanúgy készültek, mint bármelyik másikra.
„Az ír bajnok ellen lépünk pályára, és nagyon nehéz meccsre számítok. Előre nem tudhatjuk, hogy mi történik majd az összecsapáson, de természetesen megvan a tervünk és az elképzelésünk, ennek megfelelően készültünk fel a mérkőzésre” – mondta Csercseszov.

Európa-konferencialiga, 4. forduló visszavágó: Mol Fehérvár–1. FC Köln 19.00 (Tv: M4 Sport)

Európa-liga, selejtező, 4. forduló, visszavágó: Shamrock Rovers–Ferencváros 21.00 (Tv: M4 Sport)

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére