Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A LEN hálás a magyaroknak az Eb-rendezésért

Jánosy Károly

2021.05.10. 11:35

Az Európai Úszószövetség (LEN) elnöke köszönetét fejezte ki a magyaroknak, hogy „ebben a különleges helyzetben” hétfőtől otthont adnak a vizes Európa-bajnokságnak.

 

„A LEN rendkívül hálás a magyar kormánynak a hihetetlen támogatásért, különösképpen Orbán Viktor miniszterelnöknek, aki a sport igaz barátja. Egyúttal köszönet a Magyar Úszó Szövetségnek a legnagyobb eseményünk megszervezéséhez ebben a különleges helyzetben” – nyilatkozta a LEN elnöke, Paolo Barelli a szervezet felvezető közleményében. A szinkronúszók, műugrók, nyílt vízi és medencés úszók kontinensviadala hétfőn rajtol, és a koronavírus-járvány miatt buborékrendszerben rendezik meg az eseményt, két helyszínen, a Duna Arénában és a Lupa-tavon. Az Eb-n rekordot jelentő 51 ország 1100 sportolója vesz részt.

Magyarországon rendezték 95 évvel ezelőtt az első kontinensivadalt, az ország összesen ötször volt házigazda, négyszer Budapest, egyszer Debrecen, most először azonban fedett medencében versenyeznek majd Európa legjobbjai – leszámítva természetesen a nyílt vízi úszókat.
Az Eb első hetében a szinkronúszók és a műugrók versenyeit rendezik meg a Duna Arénában, míg a nyílt vízi úszók küzdelmeit a Lupa-tavon bonyolítják le. A medencés úszók május 17-étől kerülnek sorra.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére