Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A továbbjutásért játszik ma a Fradi

Pörge Béla

2019.11.28. 16:28

Csütörtökön kieshet az FTC az Európa-ligából, de akár karnyújtásnyira is kerülhet a továbbjutástól.

Csütörtökön rendezik az Európa-liga csoportkörének ötödik fordulóját. A Ferencváros a várakozásoknál jobban teljesít, az Espanyol elleni bravúrt követően a CSZKA ellen oda-vissza négy pont is összejött, egyedül a Ludogorec volt más szint. Tény, hogy a moszkvaiak sokkal gyengébbek, mint várni lehetett, mindenesetre a Fradi előtt nyitva áll a továbbjutás kapuja.

Két körrel a vége előtt az Espanyol már továbbjutott, tíz pontot gyűjtött a barcelonai klub, csak az FTC-t nem tudták megverni. Érdekesség, hogy az Espanyol a spanyol bajokságban 14 meccsen kilenc pontot szerzett, míg az El-ben négy kör alatt tízet.

Szeptemberben már sikerült a bravúr | Fotó: MTI

Ebből következik, hogy a spanyolok számára a Fradi elleni meccsnek semmit tétje, míg a bajnokságban élet-halál harcot kell vívniuk, legközelebb az Osasuna ellen. Adja magát, hogy az Espanyol a lehető legtartalékosabb felállásában utazik Budapestre, de óriási hiba lenne leírni őket: az Espanyol „B” akár még lelkesebb is lehet, mint a bajnokság miatt görcsölő első keret, és ne legyenek kétségeink, hogy képességeiket tekintve nem áll rosszabb játékosokból az Espanyol fakója, mint a Fradi.

A mérleg jó oldala is egyben a fenti helyzet, illetve a tény, hogy az FTC hazai pályán, telt ház előtt, hatalmas hangulatban fogadhatja az Espanyolt. A spanyolok számára persze nem lesz különleges húszezer ember előtt játszani, de a közeg és a várható hideg talán segítheti a magyar bajnokot.

A fogadóirodák lényegében ugyanakkora oddsot adnak a Ferencváros sikerére, mint az Espanyol győzelmére. A körülmények miatt tényleg háromesélyes meccsre lehet számítani, amin tét csak az FTC számára lesz.

Az FTC–Espanyol találkozóval egyidőben rendezik a CSZKA Moszkva–Ludogorec meccset is. A helyzet a következő:

  • csütörtökön kiesik a Fradi, ha kikap, a Ludogorec pedig nyer.
  • csütörtökön kiesik a CSZKA, ha nem nyer, vagy ha nyer, de nyer a Fradi is.
  • csütörtökön csoportelső lesz az Espanyol, ha nyer, vagy abban az esetben is, ha döntetlent ér, de a Ludogorec nem nyer.

Az utolsó körben a Fradi Bulgáriába utazik. Jelen állás szerint ott az iksz is elég lenne a bolgároknak, de ma még alakulhatnak úgy az eredmények, hogy az FTC-nek legyen jó a döntetlen. Az biztos, hogy a Ludogorec sokkal esélyesebb a továbbjutásra, de ha az utolsó meccsen dől el a kérdés, akkor a Fradi sem lesz esélytelen, ezt láttuk a BL-selejtezőben.

A Ferencváros–Espanyol mérkőzés 18:55-kor kezdődik a Groupama Arénában, és élőben követhető lesz a Sport 1-en.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére