Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Atlético Madrid kigolyózta a Bayern Münchent vagy inkább a játékvezetõ?

888.hu

2016.05.03. 22:55

Hiába nyert a Bayern München 2-1-re a Atlético Madrid ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, mégis a spanyol együttes jutott a döntőbe. Az első mérkőzésen Diego Simeone csapata 1-0-ás győzelmet aratott, ezzel 2-2-es összesítéssel, de idegenben lőtt több góllal bejutott a milánói fináléba.

Pedig a Bayern Münchennek többször is a kezében volt a lehetőség, hogy biztosabbá tegye a mérkőzést. A bajorok a 31. percben Xabi Alonso megpattanó szabadrúgásával megszerezték a vezetést, 3 perccel később pedig kis túlzással két vállra fektethették volna Torreséket.

Egy ostoba szabálytalanságot követően büntetőhöz jutottak a németek, de Thomas Müller kihagyta. Vagy Oblak védett zseniálisan, nézőpont kérdése. Egy biztos, ha bemegy, akkor a Bayern jó eséllyel a döntőig sétálhatott volna.

Jót tett a szünet az Atléticonak, mert az első félidő egyértelműen a hazaiaké volt.

Ahogyan a folytatás is. Gyakorlatilag nem volt értékelhető támadása a spanyol armadának, igaz, a bajorok fölénye is inkább meddő volt. Ehhez képest teljesen váratlanul villant egyet az Atléti: Torres ugratta ki a tökéletes formában futballozó Griezmannt, aki nem is tévedett, szépen lőtt el Neuer mellett.

Griezmannn nem tévedett az esetnél, annál inkább a partjelző, ugyanis a francia spanyol lesen kapta a labdát Torrestől. Mint később kiderült, mérkőzést, továbbjutást befolyásoló tévedés volt.

A Bayern persze nem adta fel, a 74. percben újra megszerezte a vezetést Lewandowski fejesével, de ez még mindig nem volt elég a döntőhöz.

Ráadásul, újabb játékvezetői segédlettel a madridiak is büntetőhöz jutottak - Torrest még a 16-os vonala előtt buktatták - de a sértett gyenge lövését szép vetődéssel védte Neuer.

Az utolsó negyedóra gyakorlatilag arról szólt, hogy az Atlético Madrid játékosai csúsztak-másztak, meghaltak pályán, hogy megtartsák az eredményt, a bajorok meg kétségbeesetten hajtottak az újabb gólért, de már nem sikerült.

Merész lenne azt állítani, hogy a két mérkőzés alapján teljesen megérdemelte a fináléba jutást az Atlético, de az tagadhatatlan, hogy csapatként fantasztikusan funkcionálnak Simeone fiai. Így nézve nem alaptalan a menetelés.

A Bayernnél ez volt Guardiola utolsó nemzetközi meccse a bajorok mestereként. Triplázni már nem fog, de a bajnokságot meg a német kupát még behúzhatja, ami megsüvegelendő teljesítmény.

Hogy ki lesz az Atlético ellenfele a milánói fináléban, az a holnapi Real Madrid-Manchester City mérkőzésen dől el. A manchesteri mérkőzés gól nélküli döntetlennel ért véget.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELÕDÖNTÕ, VISSZAVÁGÓ:

Bayern München–Atlético Madrid 2–1

(Xabi Alonso 31., Lewandowski 74., ill. Griezmann 54.)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére