Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az úszók szövetségi kapitánya keményen beszólt néhány edzõnek!

888.hu

2016.08.13. 17:25

A magyar úszók szövetségi kapitánya, Hargitay András nem szokta véka alá rejteni véleményét. Most sem tett másképp, amikor a Nemzeti Sportnak nyilatkozva határozottan állást foglalt a Gyurta Dániel 17. helyezésével kapocslatban kialakult szakmai vitában. 

 

Széles Sándor felelősöket emlegetett, amit kicsit ellentmondásosnak érzek. Beszéltem Danival, ő sem értette, hiszen néhány nappal korábban maga Széles Sándor azt mondta neki, jól felkészült, és érmet vár tőle. Nem tartom szerencsésnek, ha valaki ilyeneket nyilatkozik, miként azt sem, hogy formaidőzítési problémákat is emlegetnek."

– mondta Hargitay még a szombat hajnali döntők előtt.

Az edzők hosszú évek, évtizedek óta a magyar úszósport legjobb versenyzőit készítik fel, életszerűtlennek érzem, hogy éppen most nem sikerült a formába hozás. Tavaly a kazanyi világbajnokságon, vagy négy éve a londoni olimpián kiválóan szerepeltek az úszók, szóval ezen a téren bőven van tapasztalatuk a szakembereinknek. Halkan jegyzem meg, hogy már most jobban állunk, mint ahogy a sikeresnek tekintett londoni játékokon végeztünk... Tudom, erre az a fanyalgók válasza, hogy Hosszú Katinkának köszönhetően, csak nem értem, miért kellene őt külön kezelnünk. Ismétlem, ő hozzánk, a magyar úszósporthoz tartozik."

Hargitayt az NS megkérdezte az olimpia nagy vihart kavaró úszósztorijáról, Verrasztó Dávid visszalépéséről 200 méter vegyesen.

Ezzel csak az eredeti tervhez tartottuk magunkat. Úgy volt, hogy leússza a négyszáz vegyest, és tizedikén hazamegy."

– mondta Hargitay, aki elmagyarázta, miért nevezték be mégis a 200-ra.

Úgy voltunk vele, mivel nem veszi el senki helyét, benevezzük, és majd meglátjuk, érdemes-e elindulnia. Amúgy semmi jelentősége nem volt, éremesélyről szó sem lehetett, a legjobb idejével sem kerülhetett volna be a tizenhat közé, szóval emiatt nem lett volna értelme, hogy abban az állapotban, amelyben a négyszáz után volt, erőltessük a kétszázat."

Verrasztó esetében nem volt szó arról, hogy elveszi más helyét, viszont női 200 pillangón a számtól végül visszalépő Hosszú Katinka helyett Jakabos Zsuzsannát is nevezhették volna.

Azt gondolom, Katinka részéről nem tudatos kiszúrásról volt szó. Igaz, tavaly a világbajnokságon is visszalépett, azaz voltak arra utaló jelek, hogy ez nem fog menni, mégis úgy gondolta, megpróbálja."

 – mondta Hargitay.

Hargitay kifejtette, hogy ha Jakabos szót emel, lehetett volna egy jó meccs kettejük között, mivel századra ugyanazt az időt úszták. Ám ő az edzőjével úgy döntött, ha Katinka szeretné megpróbálni, fejet hajtanak előtte. Hogy Katinka végül mégis visszalépett, azt bizonyára jól megbeszélték Shane Tusuppal. Az úszók szövetségi kapitánya meg van győződva arról, hogy ez a döntés Katinka, és ezáltal a magyar úszósport érdekeit szolgálta, éppúgy, mint Verrasztó Dávid döntése is.

(nso.hu)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére