Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajnok lett a Ferencváros

Jánosy Károly

2022.04.24. 20:30

A Ferencváros 2–1-re verte az Üllői úton a vendég Újpestet a labdarúgó NB I 29. fordulójában, így a hátralévő eredményektől függetlenül megvédte bajnoki címét. Az FTC története során 33. alkalommal nyerte meg a magyar bajnokságot, és sorozatban negyedszer végzett az élen.

 

A ferencvárosi Anderson Esiti (b) és az újpesti Miroslav Bjelos a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Újpest FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. április 24-én. MTI/Illyés Tibor

A pezsgőt ugyan nem hűtötték be a ferencvárosiak a derbi előtt, azonban mégis ünnepre, azaz újabb bajnoki cím megnyerésére készültek a színültig megtelt Groupama Aréna lelátói előtt. Nyilván nem csupán promóciós céllal – bár azt sem szabad elhanyagolni – húzták fel a Fradi labdarúgói az Üllői úton a vadonatúj arany színű mezt a megszokott zöld helyett.

„A pályán bármi megtörténhet, az Újpest nem könnyű ellenfél, de amúgy sem lenne illendő előre inni a medve bőrére.”
– nyilatkozta az M4 Sportnak a mérkőzés előtt
Sztanyiszlav Csercseszov, a hazaiak edzője. Pedig olyan sokat nem kockáztattak volna azzal az italhűtéssel az Üllői úton, hiszen tíz pontos előnnyel álltak a tabella élén a lila-fehérek elleni mérkőzés előtt. Ráadásul a játékosok, vezetők és szurkolók is tisztában voltak azzal a ténnyel, hogy az Újpest hét éve nem nyert az Üllői úton, míg a Fradi sorozatban a 10. hazai bajnoki győzelmére készült az Újpest ellen.

A 6. percben azonban egy pillanatra megfagyott a levegő az Üllői úton: a Beridze buktatása miatt jogosan megítélt büntetőt Zivzivadze lőtte a jobbra vetődő Dibusz mellett a bal alsóba, 0-1.

Az újpestiek alig több, mint tíz percig örülhettek, mert Tokmac gyorsan egyenlített, majd egy „magyaros” akció révén – Pászka kanyarított hátra az oldalvonal közeléből Vécsei elé, aki a hálóba lőtt – a vezetést is megszerezte a Ferencváros. Sőt, a folytatásban akár több gólos előnyre is szert tehetett volna, ám a legnagyobb helyzetek is kimaradtak. S ugye, ilyenkor menetrendszerűen jön a bosszú, azaz egy újpesti gól. A remeklő Dibusz rossz helyre ütött ki egy beadást, amelyet Croizet a hálóba lőtt. Csakhogy a videoelemzésből kiderült, hogy a lövés előtt az újpesti játákos kezéhez ért a labda. Ezzel 2–1-re győzött a Fradi és ezzel – négy fordulóval az NB I vége előtt – megszerezte sorozatban negyedik bajnoki aranyérmét az Ferencváros.

A játékosok pedig a felvehették a 33. bajnoki győzelmükre utaló mezt, és – ha tényleg nem hűtötték be – ihatták a meleg pezsgőt. Szerintem úgy is ízlett.

A ferencvárosi Aissa Laidouni (b) és az újpesti Yohan Croizet a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Újpest FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. április 24-én. MTI/Illyés Tibor

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére