Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajnokok Ligája – Megzavarhatja a Chelsea menetelését a háború?

MTI

2022.03.16. 15:20

Elméletileg a Juventusnak és a Chelsea-nek sem lesz nehéz dolga a mai Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján. Az olaszok erejéből ugyan csak 1–1-re futotta a Villarreal elleni első mérkőzésen, de Torinóban nem okozhat nagy gondot a továbbjutás. A londoniak elméletileg már páholyban vannak, miután kétgólos előnnyel utaznak Lille-be, de az orosz klubtulajdonos, Roman Abramovics vagyonbefagyasztása miatti bizonytalanság boríthatja a papírformát.

 

A torinói Zebrák könnyebbnek képzelték a nyolcaddöntőt, hiszen idegenben gyorsan vezetéshez jutottak. Az Európa-liga-címvédő spanyol együttes azonban 1–1-re hozta a meccset. Azért így sincs nagy baj, a Juve legutóbb január 12-én szenvedett vereséget, azóta tétmérkőzésen nyolc győzelem – közte a legutóbbi négy találkozó – és négy döntetlen a mérlege. Az elmúlt két kiírásban egyaránt a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a Juventus számára, mindkétszer az idegenbeli gólok szabálya okozta a vesztét. Ezt azonban erre az idényre eltörölték, így döntetlen esetén hosszabbítás, majd szükség szerint tizenegyespárbaj vár a csapatokra.

Massimiliano Allegri, a Juventus mestere elmondta, ismét bevethető Chiellini, Bernardeschi és Dybala, ám sérülésük után egyikük sincs olyan állapotban, hogy 90 percig a pályán legyen. Cserék és hosszabbítás esetén azonban fontossá válhat a rutinos játékosok szerepeltetése. Igaz, Bonuccira és Sandróra nem számíthat, Zakaria játéka pedig kérdőjeles.

 

Kétgólos előnye tudatában, ám a klub körül kialakult helyzet miatt korántsem zavartalan felkészülés után utazik Franciaországba a címvédő Chelsea. A klubot 2003 óta birtokló Roman Abramovics vagyonát a brit kormány Oroszország ukrajnai háborúja miatt befagyasztotta, a bizonytalanság pedig aligha segít a Premier League-ben harmadik helyen álló Kékeknek. A kiváló forma viszont Thomas Tuchel vezetőedző együttese mellett szól: legutóbbi 11 tétmérkőzésén tíz győzelem és egy vereség a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató angol gárda mérlege.

Az ellenfél teljesítménye elég hullámzó, pénteken a francia bajnokság hatodik helyét elfoglaló Lille 0–0-át játszott a bennmaradásért harcoló St. Étienne-nel. A csapat korábban egyszer jutott el a legjobb 16-ig a legrangosabb európai kupasorozatban: 2007-ben a Manchester United búcsúztatta kettős győzelemmel.

 

Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, visszavágók: Juventus–Villarreal (M4 Sport), Lille–Chelsea (Sport2), mindkettő 21:00.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére