Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

BL-este: háromgólos hátrányból is felállt már a Liverpool

Jánosy Károly

2021.04.14. 14:00

Előny birtokában utazik a Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágójára a két óriás, a Real Madrid és a Manchester City. Előbbi a spanyol fővárosban 3-1-re verte a Liverpoolt, de az angol csapat még akkor is képes csodát tenni az Anfieldben, ha nem látja, hallja fanatikus szurkolóinak biztatását. A City csak szolid 2-1-es előnyt visz magával Dortmundba, de az angol bajnokság éllovasát nehezen tudnák kiejteni a németek. Próbálkozni persze lehet, és kell is.

 

Liverpoolban a Barcelonára gondolnak, de Madridra figyelnek. Mármint a Real Madridra. A spanyol csapat a múlt héten, a BL-negyeddöntő első meccsén 3-1-re elintézte az angol bajnokot, ám a Pool hívei a 2019-es Barcelona elleni elődöntőre gondolva bátorítják magukat, amikor a Vörösök a katalán földön elszenvedett 3-0-s vereség ellenére sem adták fel, és az Anfieldben egy négyessel búcsúztatták Leo Messiéket. A mesés fordításból erőt merítve mindjárt meg is nyerték a BL-trófeát.

Most is valami effélére készülnek Jürgen Klopp mester tanítványai, ám az a Pool egy másik csapat volt, idén nagyon nem megy nekik az angol bajnokságban, mindössze a hatodik helyen szerénykednek. Ennek ellenére a visszavágó nem lefutott, bár az Anfield stadionban félelmetes hangulatot varázsoló szurkolók biztatása nélkül kell megküzdeniük a madridiakkal.

„Amikor 3-1-es hátrányban vagy, úgy látszik, hogy búcsúznod kell, ezért nincs vesztenivalónk” – nyilatkozta Klopp. „Megpróbáljuk a lehetetlent. Ha többet tudunk mutatni, mint Madridban, akkor lehet esélyünk. Ahhoz, hogy legyőzd a Realt, a legmagasabb szinten kell védekezned, mert hihetetlen képességű játékosaik vannak.”

„Nyerni jöttünk Liverpoolba” – nyilatkozta Zinédine Zidane, a Real mestere megérkezésük után. „Az első meccs és a hétvégi Barcelona elleni rangadó megnyerése érdekében is sok erőfeszítést tettünk, de ezt már megszoktuk. A csapat a legjobb oldalát mutatja a nagy erőpróbák idején, most pedig két fronton harcolunk: a bajnokságban és a nemzetközi porondon.”

A királyi gárda játékosai és vezetői is tudják, hogy a kétgólos előny birtokában sem lehetnek nyugodtak. Megtréfálták már őket a Vörösök, 2009-ben például a madridi 0-1 után 4-0 lett az Anfieldben. Igaz, a 2018-as kijevi BL-döntő kudarcát máig nem tudták feldolgozni a liverpooliak, amikor Sergio Ramos kemény belépője után a 31. percben le kellett cserélni Mohamed Szalaht, az angolok gólfelelősét.

A mai BL-est másik találkozóján 2-1-es előnnyel érkezik a Manchester City Dortmundba. Meglepetés sincs kizárva, ám ennek a valószínűsége elég csekély, az UEFA honlapján szavazók mindössze egyharmada gondolja úgy, hogy a Borussia kiejtheti a végső BL-sikerre is esélyes Cityt.

„Semmi sem biztos” – nyilatkozta Pep Guardiola, a City mestere. „Elég jó eredményt értünk el az első meccsen, és Dortmundban is rá akarjuk kényszeríteni az ellenfélre a mi akaratunkat. Nyerni akarunk!”

 

BL-negyeddöntő, visszavágók:

Liverpool–Real Madrid 21.00 (tv: M4 Sport)

Dortmund–Manchester City 21.00 (tv: Spíler2)

A korábban továbbjutott Paris SG és a Chelsea a négy között a Manchester City–Dortmund, illetve a Liverpool–Real Madrid párharc továbbjutójával találkozik.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére