Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Borsodban kell elõször bizonyítania a Fradi új edzõjének

Pörge Béla

2018.08.25. 12:40

A Mezõkövesd elleni mérkõzés papíron nem a legnehezebb feladat lesz az idényben, de közel sem ígérkezik sétagaloppnak. NB I., hatodik forduló, beharangozó.

Van egy babona az NB I-ben, mely szerint az új edzővel mindig nyer az adott csapat. Ez persze nincs így, de figyelemre méltó, hogy idén a Kisvárda egy edzőváltás után szerezte meg első pontját, és egyébként is, kikapni tényleg ritkán szoktak új edzővel az NB I-ben, ez egy fogadási alaptörvény is!

Az FTC egyébként is esélyesként utazik Mezőkövesdre, ráadásul Szerhij Rebrov bemutatkozása is ez a találkozó lesz. Egyértelmű, hogy nyer a Fradi? Nem olyan biztos, masszív csapat ez a Kövesd, eddig csak egyszer kaptak ki, a Honvéd ellen. Igaz, a Mol Vidi elleni mérkőzésüket elhalasztották.

Thomas Doll egyébként a már-már mumusnak számító Paks elleni pontvesztésbe bukott bele végleg, a Mezőkövesd ellen jobb volt a mérlege, 2016-ban egymás után kétszer is megtréfálta a matyócsapat a Fradit (2–2 az Üllőin, 2–0 Kövesden), ezt leszámítva mindig a Ferencváros nyert.

A Mezőkövesd–Ferencváros 19:30-tól lesz, ahogy két másik meccs is, ám ezek előtt már délután öttől lesz egy találkozó: Honvéd–Debrecen.

A tavalyi ötödik fogadja a negyediket, a Loki még veretlen, a Kispest viszont négyszer győzött már, és csak a Viditől kapott ki, így jobban áll, mint a Debrecen, mely két győzelem mellé három döntetlent gyűjtött. Jó meccset várok, megtippelhetetlen végeredménnyel.

Fél 8-kor kezdődött volna a Mol Vidi–Újpest is, de ez a fehérváriak BL-meccse miatt elmarad. Nem marad el viszont a forduló legkisebb érdeklődésére számot tartó Paks–Felcsút! Két nyeretlen együttes összesen annyi nézővel, mint a kapu mögötti szektor Újpesten. A Paks háromszor ikszelt két vereség mellett, míg a Felcsútnak két döntetlenje és három veresége van. Ebből egy 0–0 vagy egy sovány 1–0 lesz szerintem.

A Kisvárda a Diósgyőr ellen gyűjtheti tovább a pontokat, vagy inkább fordítva. A DVTK az előző fordulóban szerezte meg első győzelmét, ami akkor érne igazán sokat, ha a sereghajtót idegenben legyőznék. Ha ez nem sikerül, továbbra is a kiesés ellen küzdők között maradnak már így a bajnokság legelején.

A forduló zárómeccse (nem számolva a később megrendezett Vidi–Újpestet) a Haladás–MTK lesz. A Hali nagyon rosszul kezdett, egy győzelem és egy döntetlen mellett már háromszor kikapott a szombathelyi gárda. Az MTK újoncként viszont szárnyal, de ez olyan nagy meglepetést nem okozott, hiába estek ki legutóbb, az MTK nem a másodosztályba való. Ezt idén eddig bizonyítják, meglátjuk, Szombathelyen mire jutnak. Várhatóan egyébként ezen a meccsen lesznek a legtöbben, hiába nem lehet számítani vendégszurkolókra, Szombathelyen stabilan kijárnak több ezren.

Az NB I. mellett NB III. is lesz ma, az eredményeket leghamarabb a Pörge szurkol Facebook-oldalon tudhatjátok meg, ahogyan a holnapi NB II-vel is ott foglalkozom részletesebben!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére