Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csak a csodában bízhatunk ma este

Horváth Tamás

2019.10.10. 12:58

A magyar labdarúgó-válogatott a világbajnoki ezüstérmes Horvátország ellen lép pályára Splitben – nyugodtan kijelenthető, hogy az esélytelenek nyugalmával.

Egy héttel azután, hogy a Ferencváros hazai pályán sima, 3-0-s vereséget szenvedett a bolgár Ludogorec ellen az Európa-liga H csoportjában, újfent magyar érdekeltségű nemzetközi mérkőzést követhetnek figyelemmel a magyar foci szerelmesei. Csütörtök este háromnegyed 9-től a magyar válogatott tagjainak szoríthatunk, akik Horvátország legjobbjai ellen lépnek pályára Splitben, s megpróbálják helyrehozni, de legalábbis feledtetni a szlovákok elleni hazai zakót.

Sok jóra azonban jobb, ha nem számítunk, a két csapat közti minőségbeli különbséget tovább fokozza, hogy Marco Rossinak, a magyar válogatott szövetségi kapitányának sérülés miatt mellőznie kell a szlovákok ellen meseszép szabadrúgásgólt jegyző Szoboszlai Dominikot, valamint azt a Pátkai Mátét, aki Horvátország és Wales ellen is győztes gólt szerzett a Groupama Arénában. Eltiltás miatt nem szerepelhet továbbá Nagy Ádám és Baráth Botond, Bese Barnabás pedig ugyancsak sérüléssel bajlódik, így hiába tagja a keretnek, minden bizonnyal nem fut ki a zöld gyepre.

Zlatko Dalic horvát szövetségi kapitány nemcsak azért van hálásabb helyzetben, mint Marco Rossi, mert kevesebb hiányzóval kell számolnia, hanem azért is, mert olyan világsztárokat küldhet pályára, mint Ivan Rakitic (Barcelona), Luka Modric (Real Madrid) vagy éppen Ivan Perisic (Bayern München). Déli szomszédaink nem véletlenül végeztek a második helyen a 2018-as oroszországi világbajnokságon, a keretük az imént említett három játékoson kívül is dúskál a klasszisokban.

Lovrencsics Gergő, Luka Modric és Nagy Ádám a márciusi odavágón | Fotó: MTI

Talán bizakodásra adhat okot, hogy a horvátok az elveszített vébédöntő óta beleszaladtak néhány nem várt vereségbe – többek között a mieink ellen március 24-én a Groupama Arénában. A selejtezőcsoportunk kiélezettsége miatt ugyanakkor kevésbé valószínű, hogy a délszlávok félvállról vennék a ma esti mérkőzést, jelen pillanatban Azerbajdzsán kivételével még az összes válogatottnak van esélye, hogy odaérjen az Eb-kvalifikációt érő első két hely valamelyikére. Ami minket illet, a sorsolásunk nem a legkedvezőbb, a ma esti horvátországi vendégjáték mellett egy walesi túra is vár ránk, egyedül a vasárnap esti, Azerbajdzsán elleni hazai találkozón lehet (szinte) biztosra venni a 3 pontot.

Ismerve a magyar szurkolókat, a buzdítással egyik mérkőzésen sem lesz probléma (Azerbajdzsán ellen az UEFA zárt kapus döntésének értelmében csak 14 év alatti gyerekek lehetnek a lelátón, az MLSZ keddi tájékoztatása szerint 15 ezer lurkót regisztráltak a meccsre, így el is keltek a rendelkezésre álló jegyek). Ma este Splitben több mint 1400 magyar fanatikus (fiatalok és idősek egyaránt) szurkolhat a helyszínen, s amolyan 12. játékosként segítheti hozzá a csapatot ahhoz, hogy újra átélhessünk egy csodát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére