Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csoda kapujában a magyar kézilabda-válogatott

888.hu

2020.01.14. 14:20

Nagy menetelésben van a megfiatalított magyar válogatott a kézilabda-Európa-bajnokságon. Szombaton az oroszokat gyűrtük le egy góllal, tegnap pedig az Európa-bajnokság esélyesének tartott dánokkal szemben értünk el egy fantasztikus döntetlent, így kedvező helyzetből várjuk a már biztosan továbbjutó Izland elleni Eb-csoportzárást. A magyar csapatnak saját kezében van a sorsa, ha nem kap ki, biztosan bejut a középdöntőbe.

Izland azzal, hogy nagy meglepetésre legyőzte a nyitányon Dániát (31–30), majd kiütötte Oroszországot (34–23), pontveszteség nélkül áll a csoport élén. Mivel az olimpiai és világbajnok Dánia csak egy pontot szerzett eddig, az orosz csapat pedig egyet sem, így legrosszabb esetben is második lesz Izland, és továbbjut a csoportjából.

Az oroszok már kiestek. Magyarország és Dánia között dől el tehát a továbbjutás sorsa. Mi Izlanddal meccselünk, a dánok meg az oroszokkal.

Szita Zoltán öröme a dánok elleni mérkőzésen | Fotó: MTI

A továbbjutásnál pontazonosság esetén az egymás elleni mérkőzésen szerzett pontok (1.), majd a gólkülönbség (2.), aztán a több szerzett gól dönt (3. ez a magyar–dán vonatkozásban 24–24 miatt mindegyik egyenlő), majd az összgólkülönbség (4.), aztán a több szerzett gól a csoportkör során (5.), végül a sorsolás.

Nézzük a Nemzeti Sport kalkulációja alapján lehetséges forgatókönyveket.

Továbbjutunk

A magyar csapat továbbjut a csoportjából, és két pontot visz a középdöntőbe, ha
– megveri Izlandot a harmadik fordulóban.

A magyar csapat továbbjut a csoportjából, és egy pontot visz a középdöntőbe, ha
– ikszel Izlanddal.

A magyar csapat továbbjut a csoportjából, de pont nélkül kezdi a középdöntőt, ha
– kikap Izlandtól, ÉS Dánia nem nyer Oroszország ellen, VAGY
– egy góllal kap ki Izlandtól, ÉS Dánia egy góllal nyer Oroszország ellen (ez esetben az első négy pont megegyezik), ÉS legalább öttel több gólt lövünk Izlandnak, mint Dánia Oroszországnak (így az összességében több lenne a szerzett gólunk).

Kiesünk

A magyar csapat kiesik, ha
– kikap Izlandtól, ÉS Dánia megveri Oroszországot úgy, hogy valamelyik meccsen egynél nagyobb lesz a gólkülönbség (így a dánok összgólkülönbsége jobb lenne a mieinknél),
– egy góllal kikap Izlandtól, ÉS Dánia egy góllal megveri Oroszországot úgy, hogy a mieink legfeljebb hárommal szereznek több gólt Izland ellen, mint Dánia Oroszország ellen (így összességében kevesebb lenne a szerzett gólunk).

Sorsolás dönt a továbbjutásról, ha
– a magyar csapat egy góllal kikap Izlandtól, ÉS Dánia egy góllal megveri Oroszországot úgy, hogy a mieink néggyel szereznek több gólt a csoportzárón, mint a dánok (ez esetben a szerzett pontok, az egymás elleni pontok, a gólkülönbség, a szerzett gól után az összgólkülönbség és az összes szerzett gól is megegyezne).

Lesz tehát miért izgulnunk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére