Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyperces rövidzárlaton úszott el a magyar győzelem

Jánosy Károly

2021.03.25. 22:59

A meccs előtt alighanem simán kiegyeztünk volna a 3-3-as döntetlennel, ám a lengyelek elleni vb-selejtezőn látottak alapján kissé csalódottak lehetünk. Két góllal, majd eggyel vezettünk, a vendégek azonban mindig felálltak. Lewandowski például a 82. percig szinte semmit nem csinált, aztán góljával hozta az ikszet a vendégeknek.

 

Apróságokból merítettünk erőt a lengyelek elleni vb-selejtező előtt. Például a papírforma figyelmen kívül hagyásából, a világranglistán elfoglalt helyezés viszonylagosságából vagy abból, hogy az elmúlt év legjobb labdarúgója, Robert Lewandowski az idén 25 meccsen játszott a német élvonalban, és csak négyszer maradt gól nélkül, s ezek közül az egyik éppen az RB Leipzig elleni meccs volt, amely csapatnak Gulácsi Péter és Willi Orban is oszlopos tagja.

Az erő – legalábbis jó darabig – velünk volt, annál is inkább, mert nagyon korán, már a 6. percben vezetést szereztünk. Fiola a saját térfeléről laposan indította Sallait, aki a forintos labdával a 16-oson belülre száguldott, és higgadtan a bal alsóba lőtt: 1-0 ide! Ezek után azonban nem ébredt fel a lengyel válogatott, sőt helyzet nélkül gurigáztak a játékosai, és Lewandowski is elég szürke volt. Igaz, ebben az őt szigorúan őrző Fiola is szerepet játszott. S amikor a második félidőben – Szalai Ádám révén – 2-0-ra alakult a meccs állása, és már rózsaszínű győzelmi ábrándokat kergettünk, Paulo Sousa, a vendégek kapitánya három labdarúgót cserélt.

S bejött a húzása, mert a két frissiben érkezett játékos szinte a beállítása utáni első percben összehozta a szépítő gólt, amelyet még meg sem ünnepelhettek rendesen, amikor jött az egyenlítés is: 2-2. A két gyors gól nem rogyasztotta meg Marco Rossi szövetségi kapitány válogatottját, amely Villi Orban révén újra megszerezte a vezetést. Sajnos a győzelmet nem, mert jött, látott és lőtt Lewandowski, és 3-3-ra alakította az eredményt. Na igen, a Bayern csatára a 82. percig szinte csak a játékvezetővel perlekedett, de a hajrában végül odatette magát.

Nem csoda, hogy a 3-3-nak nem igazán tudunk örülni, hiszen nem egy pontot nyertünk, inkább kettőt veszítettünk. Egyperces megingás két lengyel gólt eredményezett. Ráadásul a hosszabbításban leküldték a pályáról Fiolát. Vasárnap, majd szerdán San Marino, illetve Andorra ellen javíthatunk.

„A meccs elején pozitívabban értékeltem volna a 3-3-at, több volt ebben a meccsben” – nyilatkozta az M4 Sportnak Szalai Ádám csapatkapitány a lefújás után. „Remélem, a csapat fejlődik a következő meccsekig!”

Vb-selejtező, 1. forduló: Magyarország–Lengyelország 3-3. A csoport további eredményei: Anglia–San Marino 5-0, Andorra–Albánia 0-1.

A magyar kezdőcsapat: Gulácsi – Fiola, Orban, Szalai A. – Lovrencsics, Nagy Á., Kalmár, Kleinheisler, Hangya – Szalai Á, Sallai.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére