Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

EL: elmaradt a dán csoda; nagy csapatok buktak (videók)

888.hu

2016.02.26. 13:38

Nagyot kellett küzdenie a Manchester Unitednak, de végül bedarálta dán ellenfelét. Kipotyogott pár nagy név: Marseille, Schalke, Napoli, Fiorentina.

A labdarúgó Európa Ligában a nyolcaddöntőbe jutásért lejátszott visszavágók közül a legnagyobb érdeklődés a Manchester United és a Midtjylland párharcát övezte, miután az első meccsen a dánok 2-1-ra verték van Gaal legényeit. Az Old Traffordban is úgy tűnt sokáig, hogy érik a meglepetés, hiszen a dán bajnok szerzett vezetést a 28. percben, de az MU még a félidőben egalizált, a második játékrészben pedig bedarálta fáradó ellenfelét. A vörös ördögöknél főként Memphis Depay volt elemében, aki megmutatta a fanyalgóknak, miért is igazolta le Louis van Gaal, illetve a 18 éves Marcus Rashford, aki Rooney ésMartial sérülése miatt kerülhetett a kezdőbe, és 2 góllal terhelte a vendégek hálóját. Végül a Manchester United teljesen megérdemelten, 5-1-re verte dán riválisát, bejutva így a legjobb 16 közé.


Végig izgalmas volt az angol Liverpool és a német Augsburg találkozója. Az első mérkőzésen gól nélküli döntetlent játszott a két csapat, és a visszavágó sem bővelkedett gólokban, végül Milner korai büntetőjével a Liverpool jutott a nyolcaddöntőbe. (1-0)


Két német-portugál párharc is volt a legjobb 32 között, és mindkét esetben a németek fektették két vállra ellenfelüket, mindkét esetben a vártnál lényegesen könnyebben. A Borussia Dortmund az első összecsapáson, Németországban úgy verte 2-0-ra a Portot, hogy több is lehetett volna közte, de nem elégedett meg ennyivel és Portugáliában is győzött 1-0-ra. Komoly meglepetés, hogy a BL-ből kipottyant portugál csapat ennyire könnyűnek találtatott a Dortmunddal szemben (0-1)

A Bayer Leverkusennek talán ennél is könnyebb dolga volt a Sportinggal szemben. Az első meccsen Lisszabonban is nyert 1-0-ra a Bayer, saját közönsége előtt pedig még jobban megverte Jorge Jesus legényeit (3-1).


A nap egyik váratlan meglepetése, hogy a remek formában lévő olasz Napoli hazai pályán nem volt képes ledolgozni 1 gólos hátrányát a spanyol Villareallal szemben, ezzel kiesett. (1-1)


Egy másik olasz nagy csapat, a Fiorentina is búcsúzni kényszerült, miután a hazai 1-1-es döntetlen után, Londonban a Tottenham egészen könnyedén törte fel háromszor is a violák védelmét (3-0)


A legnagyobb meglepetést az ukrán Sahtar Donyeck szolgáltatta, amely a hazai 0-0 után Németországban átlépett a Schalke együttesén (0-3) Huntelaar-ék talán még most is pislognak, hogy mi történt velük.


Az oszták Rapid Wien azzal a céllal - reménnyel??? - lépett pályára saját közönsége előtt, hogy valamelyest kozmetikázhatja a Valenciában elszenvedett 6-0-ás zakót. A spanyoloknak viszont egészen más elképzelése volt, és még Bécsben is kitömte a Rapidot (0-4). Összesítésben 10-0-lal jutott a 16 közé a hispán legénység, ami a mai foci erőviszonyait nézve több, mint megdöbbentő. 


Az spanyol Athletic Bilbao élt az első mérkőzés adta lépéselőnnyel. A Marseille-ben elért 1-0-ás győzelmet követően - amire többen felkapták a fejüket annak ellenére, hogy a franciák nem futnak kifejezetten jó idényt - hazai pályán sikerült kicsikarni a továbbjutást. Igaz, ehhez a 81. percig kellett várni. Batshuayi ledolgozta az Olympique hátrányát az első félidőben, de Merino válaszolni tudott a hajrában (1-1), így a baszkok jutottak a 16-ba.


A nap egyetlen hosszabbítást hozó mérkőzését Athénban játszották. Az első mérkőzésen a belga Anderlecht a Constant Vanden Stock Stadionban 1-0-ra verte az Olympiakost, a visszavágón is hasonló eredmény született a rendes játékidőben Fortounis büntetőjével. Jöhetett a ráadás, amelyben a belgát ghánai középpályása, Frank Acheampong kétszer is betalált, így az Anderlecht várhatja következő ellenfelét a 8 közé jutásért.


Bár a norvég Molde legyőzte a spanyol Sevillát a visszavágón Hestad találatával, mégis a spanyol Sevilla jutott a legjobb 16 közé, mivel 3-0-ra nyert az első mérkőzésen.


A nap legizgalmasabb mérkőzését a svájci Basel és a francia St. Etienne játszotta. Az első meccset a franciák nyerték 3-2-re, aztán a visszavágón a 90. percig 1-0 volt az állás Zuffi góljával, így a hazaiak álltak továbbjutásra. Az utolsó percben a rendes játékidőben viszont Sall is betalált, egyenlítettek a franciák, egyben dörzsölhették a tenyerüket, hisz páholyban voltak... Gondoták talán ők, de nem Zuffi, aki a 92. percben újra betalált a franciák hálójába és a 16-ba lőtte a Baselt (2-1), igegenben lőtt góljainak köszönhetően.


Az olasz Lazio az első meccsen elért 1-1 után, taktikusan játszva 3-1-re vert a török Galatasarayt, így 4-2-es összesítéssel jutott a nyolcaddöntőbe.


Érdemes figyelni a cseh Sparta Prahára. A hazai 1-0-ás győzelem után az FK Krasznodar felett, a visszavágón Oroszországban szinte leiskolázták ellenfelüket (3-0). Ha így folytatják a 16 között, akkor egyik csapat sem mehet biztosra ellenük.


A játéknap másik orosz együttesének, a Lokomotiv Moszkvának sem hozott sok örömet ez a forduló, mert bár 1-1-es döntetlennel zárt a Fenerbahce ellen, az első mérkőzésen 2-0-ra kapott ki, így 3-1-es összesítéssel a törökök jutottak tovább.

Athletic Bilbao (spanyol)–Marseille (francia) 1–1 (Merino 81., ill. Batshuayi 40.)Továbbjutott: az Athletic Bilbao, 2–1-es összesítéssel
FK Krasznodar (orosz)–Sparta Praha (cseh) 0–3 (Marecek 51., Frydek 57., Fatai 70.)
Továbbjutott: a Sparta Praha, 4–0-s összesítéssel
Lazio (olasz)–Galatasaray (török) 3–1 (Parolo 59., Felipe Anderson 61., Klose 72. ill. Yasin Öztekin 62.)
Továbbjutott: a Lazio, 4–2-es összesítéssel
Leverkusen (német)–Sporting CP (portugál) 3–1 (Bellarabi 30., 65., Calhanoglu 87., ill. Joao Mário 38.)
Továbbjutott: a Leverkusen, 4–1-es összesítéssel
Liverpool (angol)–Augsburg (német) 1–0 (Milner 5. – 11-esből)
Továbbjutott: a Liverpool, 1–0-s összesítéssel
Rapid Wien (osztrák)–Valencia (spanyol) 0–4 (Rodrigo 59., Feguli 64., Piatti 72., Rúben Vezo 88.)
Továbbjutott: a Valencia, 10–0-s összesítéssel
Schalke (német)–Sahtar Doneck (ukrán) 0–3 (Marlos 27., Ferreyra 63., Kovalenko 77.)
Továbbjutott: a Sahtar Doneck, 3–0-s összesítéssel
Basel (svájci)–Saint-Étienne (francia) 2–1 (Zuffi 15., 92., ill. Sall 90.)
Továbbjutott: a Basel, 4–4-gyel, idegenben szerzett több góllal
Porto (portugál)–Borussia Dortmund (német) 0–1 (Casillas 23. – öngól)
Továbbjutott: a Borussia Dortmund, 3–0-s összesítéssel
Manchester United (angol)–Midtjylland (dán) 5–1 (Bodurov 32. – öngól, Rashford 64., 75., A. Herrera 87. – 11-esből, Depay 90. ill. Sisto 28.)
Továbbjutott: a Manchester United, 6–3-as összesítéssel
Molde (norvég)–Sevilla (spanyol) 1–0 (Hestad 43.)
Továbbjutott: a Sevilla, 3–1-es összesítéssel
Napoli (olasz)–Villarreal (spanyol) 1–1 (Hamsík 17., ill. Tomás Pina 59.)
Továbbjutott: a Villarreal, 2–1-es összesítéssel
Olympiakos (görög)–Anderlecht (belga) 1–2 (Fortunisz 29. – 11-esből, ill. Acheampong 103., 112.) – hosszabbítás után
Továbbjutott: az Anderlecht, 3–1-es összesítéssel
Tottenham (angol)–Fiorentina (olasz) 3–0 (Mason 25., Lamela 63., Gonzalo Rodríguez 81. – öngól)
Továbbjutott: a Tottenham, 4–1-es összesítéssel

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére