Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elhunyt Wichmann Tamás

Filipp Dávid

2020.02.13. 08:20

A kenuslegenda 72 évet élt. Nyugodjon békében!

Hosszan tartó súlyos betegség után, egy héttel 72. születésnapját követően, február 12-én 21.33 órakor elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes és egyszeres bronzérmes kenus. A magyar sporttörténet egyik legnagyobb alakját családja, három fia és unokahúga körében érte a halál a Szent László Kórházban.

Wichmann először tavaly szeptemberben nyilatkozott arról, hogy már két éve harcol a rákkal, azóta több megrázó nyilatkozatot is tett. A január 16-i Év Sportolója Gálán megkapta a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Életműdíját. Az elismerést személyesen vette át, a kórházból érkezett és oda is ment vissza a rendezvény után.

„A díjátadóra mindenképpen szerettem volna elmenni, és boldog vagyok, hogy ez sikerült. A kórházból érkeztem az ünnepségre, és rögtön utána mentem is vissza. Örök emlékként él majd bennem az a pillanat. Külön öröm számomra, hogy az Örömódára vonulhattam be. Egész életemet végigkísérte ez a dal, és benne van az életfilozófiám” – nyilatkozta a Lokál című lapnak a díjátadó után.

A legendás sportoló erő, kitartás és szerencse mellett egy kis hazafiságot kívánt a tokiói olimpiára kiutazó magyar sportolóknak.

Wichmann életéről, karrierjéről Magyar lapát címmel portréfilm is készült, amelyet Uránia Nemzeti Filmszínházban telt ház előtt mutattak be január elején. Kevesen tudják, de a sport mellett a zene is fontos szerepet játszott az életében, énekelt és gitározott, a 2012-es londoni olimpiára készült Olympia mítosza című CD-n több olimpiai bajnokkal együtt szerepelt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére