Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurta Dániel a 888.hu-nak: Meg kell győzni a kétkedőket az oltás fontosságáról

Jánosy Károly

2021.04.16. 05:50

Az olimpiai bajnok úszó, Gyurta Dániel sajnos saját tapasztalatokat is szerzett a koronavírusról. Szerencsére szinte tünetmentesen átvészelte ősszel a fertőzéssel járó megpróbáltatásokat, és nyilván nem véletlen, hogy azonnal regisztrált a védőoltásra.

 

Sőt, a napokban már a második adagot is megkapta, és

örömmel csatlakozott az oltási hajlandóságot növelni hivatott kampányhoz.

Annál is inkább, mert szerinte két nagyon fontos szempontot is figyelembe kell venni a védekezés során.

„Úgy éreztem, nekem is fontos megszólalnom a fontos cél, a lehető legnagyobb átoltottság elérése érdekében” – nyilatkozta a 888.hu-nak a Kereskedelmi és Külügyminisztériumban dolgozó hajdani úszóbajnok, Gyurta Dániel. „Ijesztő volt átélni, hogy az elmúlt egy évben nem ünnepelhettem közösen a családommal például a karácsonyt, a húsvétot. S persze egykori élsportolóként fájó szívvel vettem tudomásul a versenyek elmaradását, a zárt kapus, szurkolók nélküli eseményeket. S tudjuk, hogy

a maszkviselés, a kézfogások mellőzése mostanában az élet természetes velejárója, de szeretnénk már magunk mögött hagyni ezt az időszakot.”

S ugye, a nyitás, a lazítás elengedhetetlen feltétele a megfelelő mértékű átoltottság elérése.

London olimpiai bajnoka

már a második oltási fázison is túljutott, s minden probléma nélkül vette az „akadályt”, semmiféle mellékhatást nem észlelt.

Hozzátette, az oltásra buzdító kampány nagyon fontos, hiszen most kell meggyőzni a kétkedőket, mert védekezés híján tovább terjedhet a járvány.

„Nagyon várom már a végét, de nem vagyok virológus, megtippelni sem tudom, mikor tűnik el életünkből a világot alapjaiban felforgató pandémia. Csak

szurkolok érte, hogy minél hamarabb túl legyünk rajta, ám ehhez mások segítségére – azaz oltakozására – is szükség van.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére