Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha most pontot szerez a Fradi, akkor jó esélye lesz az utolsó hely elkerülésére

Pörge Béla

2019.10.24. 14:00

Moszkvában lép pályára a Ferencváros az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában.

A CSZKA Moszkva meglepően rosszul kezdte az El-csoportkört: először egy hatalmas zakóba futott bele az orosz klub a Ludogorec ellen (1–5), majd a spanyol bajnokságban kieső helyen álló Espanyol győzött 2–0-ra Moszkvában. A csapat az orosz bajnokságban sem remekel, csak az ötödik 13 fordulót követően, igaz, míg az első hely három, addig a hatodik hely kilenc pont távolságra van a CSZKA-tól.

A Ferencváros két forduló után egy pontot gyűjtött, még az első körben az Espanyol ellen. Az elmúlt hetekben viszont elég döcögősen megy a Fradinak, az NB I-ben három meccs alatt két gólt rúgtak a zöld-fehérek, és csak a csodának köszönhetik, hogy ez 7 pontra volt elég. Közben az Európa-ligában a Ludogorec tükörsimán győzni tudott a Groupama Arénában.

Az FTC utoljára a ZTE ellen tudott egynél több gólt lőni | Fotó: MTI

A CSZKA Moszkva–Ferencváros összecsapás tétje egyrészt az utolsó hely elkerülése, másrészt a továbbjutási esélyek életben tartása. Ha a moszkvaiak nyernek, akkor elmozdulnak a negyedik helyről, ráadásul lőtávolban maradnak az első két csapat mögött, bármi is legyen a Ludogorec–Espanyol találkozó eredménye. Ugyanakkor ha a Fradi győz, akkor a CSZKA még harmadik helytől is négy ponttal le lesz maradva, és lényegében a csoportkör féltávjánál kiesne.

A döntetlen tulajdonképpen egyik csapatnak sem lenne jó, de egyértelműen az FTC lehetne vele elégedettebb, hiszen a harmadik helyen maradnának a zöldek, egyáltalán nem reménytelen helyzetben az első kettő mögött. Persze a magyar bajnok számára reálisan nem a továbbjutás, hanem az utolsó hely elkerülése lehet a cél, ez pedig könnyen összejöhet egy moszkvai pontszerzéssel, igaz, három fordulóval a vége előtt talán korai számolgatni.

A fogadóirodák szerint egyértelműen a CSZKA a találkozó esélyese, az oroszok győzelmére 1,5-szeres pénz fizetnek, míg a Fradi-győzelemre hatszorosat. A keretek értékét tekintve még nagyobb a különbség (19,3 millió euró a Fradi értéke, a CSZKA kerete 136,8 millió euró), de tudjuk, hogy a pályán (főleg egy meccsen) ez mérsékelten számít csak.

A Fradi az elmúlt négy tétmeccsén kettő gólt szerzett, igaz, csak hármat kapott. A CSZKA ötször talált be és hat gólt kapott, ráadásul míg a Fradinak a gólszegény, eufemisztikusan célfutballnak nevezett játék hét pontot hozott, addig ugyanennyi meccsen a moszkvaiak csak négy egységet szereztek.

A Ferencváros mostani formáját látva az mindenképpen a magyar csapat előnyére válna, ha egy rossz meccset látnánk csütörtökön, hiszen a selejtezőkhöz képest úgy tűnik, egy dolog változott: védekezni már tud az FTC, támadni viszont azóta nem. Vagy ez, vagy az (vagy egyik sem, lásd a Ludogorec elleni csoportmeccset). Egyetlen előnye lehet a magyar bajnoknak, ez pedig az ellenfél ismerete: a Fradi edzője és három játékosa is ukrán, akik nyilvánvalóan jól ismerik az orosz közeget.

A CSZKA Moszkva–Ferencváros találkozó 18:55-kor kezdődik, a Sport 1 élőben közvetíti a meccset.
A csoport másik meccse szintén 18:55-től kerül megrendezésre, az eddig hibátlan Ludogorec az Espanyolt fogadja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére