Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Harminc év után revánsot vehet a Fradi a csapat és a szurkolók pozsonyi vereségéért

Jánosy Károly

2022.07.14. 18:40

Harminc év után újra a Bajnokok Ligájában nézhet szembe egymással a Ferencváros és a Slovan Bratislava labdarúgócsapata. Az 1992-es mérkőzés azonban nem a Fradi 4:1-es veresége, sokkal inkább a szlovák rendőrök példátlan brutalitása miatt maradt emlékezetes. A két csapat küszöbönálló újabb találkozója előtt a 888.hu szemtanúk segítségével eleveníti fel a pokoli pozsonyi eseményeket. 

 

A Népszabadság „A szlovákok megmutatták, hogy ki az úr Pozsonyban, a stadion környékén, a lelátón és a gyepen is” – felütéssel kezdte 1992. szeptember 17-i keltezésű cikkét. Mindennél többet mond a helyzetről a helyszínen szurkoló és a lapnak nyilatkozó Farkasházy Tivadar, aki szerint „előre kitervelt módszeres magyarverés volt, és már a stadionon kívül is eljárt a rendőrök keze. Szabályosan végigverték a szurkolókat, persze csak a magyarokat”.

„Máig beleborzongok, ha eszembe jutnak az akkori történések.” – nyilatkozta a 888.hu-nak Havasi Mihály, a zöld-fehérek akkori technikai vezetője.
„A meccs előtti atrocitásokról is hallottunk, de a harmadik szlovák gól után mi is megtapasztalhattuk ezt, mert elszabadult a pokol, a kommandósok válogatás nélkül ütöttek mindenkit. Nem csoda, több játékos is a nézőtéri eseményeket figyelte. A magukból kivetkőzött fekete sereg tagjai válogatás nélkül mindenkit ütöttek, vágtak, nők, gyerekek sikoltoztak, mindenki menekült. Ezt nem a fradisták csinálták, elég sok büntetést fizettünk már addig is a rendbontások miatt, szóval igyekezett mindenki normálisan viselkedni. Az Üllői úti visszavágóra egyébként egyetlen Slovan-szurkoló érkezett, akinek a biztonságára vagy száz-százötven magyar rendőr ügyelt.”

 

Telek András, az FTC korábbi kitűnősége is emlékszik a borzalmas jelenetekre, de szerinte nem azért kaptak ki, mert elvonta a figyelmüket a rendőri brutalitás.

„Egyszerűen sokkal jobb volt a Slovan. Nyilván a pályán lévők sem tudták függetleníteni magukat a nézőtéren történtektől, de az igazi balhé kirobbanásakor már magabiztosan vezettek a hazaiak.”
– mondta honlapunknak az FTC korábbi hátvédje.

 

„A barátaimmal mentem a meccsre.” – kezdte Gál István, a Hotel Intercontinental egykori szakácsa.
„A stadion felé ballagva felkéredzkedtünk egyik szurkolói buszra, ahol hamar megtapasztaltuk a pozsonyi vendégszeretetet, hiszen tucatnyian dobálóztak, dörömböltek a busz oldalán, majd könnygázt is befújtak. A stadionban azonnal éreztük, hogy baj lesz, mert a szektorunk feletti karéjban ülő Slovan-szurkolók üvegeket, és minden egyebet hajigáltak ránk. Néhányan megpróbálták visszaküldeni a feladónak, de megjelent vagy száz tagbaszakadt egyenruhás óriás, akik módszeresen végigverték a Fradi szektort. Emlékszem, egy sikoltozó lányt a korlátnak bilincseltek. Volt nálam egy magyar zászló, az ingem alá rejtve ugrottam át a szomszéd szektorba. Ahol egyébként az idősebb drukkerek meg voltak győződve róla, hogy a fradisták provokálták a rendőröket. Azokat az egyenruhásokat, akik még lefújás után egy-két órával is a buszok között vadásztak a magyarokra.”

 

A Ferencváros-Slovan Bratislava Bajnokok Ligája-selejtező Üllői úti találkozója július 20-án 20:00-kor lesz, egy héttel később, 27-én pedig 20:30 órakor kezdődik a pozsonyi visszavágó.

A szlovákok már megkezdték a lélaktan hadviselést „Futballzsoldosok, orosz vezetés alatt... ez a Ferencváros. A híres magyar márka manapság már nem is annyira magyar. Csak egy magyar játszik rendszeresen a kezdőcsapatban.” – írta a pozsonyi Pravda, megfeledkezve arról, hogy a Slovan keretében is 23 légiós van.

 

Tokmac Nguen (balra) a kazah Tobol játékosainak már megmutatta, mennyit ér a légiós, ha fradista, most a Slovan szurkolóinak is bemutatkozik majdMTI/Kovács Tamás

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére