Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hivatalos: jövőre lesz a foci-Eb

888.hu

2020.03.17. 19:04

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalosan is megerősítette, az UEFA egy évvel elhalasztja a nyári labdarúgó-Európa-bajnokságot, melynek Magyarország az egyik társrendezője, 11 másik országgal közösen.

Az UEFA videokonferenciája 13 órakor kezdődött, s az erről szóló első jelentések szerint egyhangú döntés született a tagországok között: a koronavírus-járvány miatt 2020-ról egy évvel elhalasztják a labdarúgó-Európa-bajnokságot,

a tornát 2021. június 11. és július 11. között rendezik meg

(idén június 12. és július 12. között lett volna a torna), lényegében hasonló körülmények mellett, mint amilyen az idei rendezvény lett volna.

Az UEFA természetesen biztosítja az Eb-re már jegyet váltó szurkolóknak a visszaváltás lehetőségét.

Mint a Nemzeti Sport beszámolt róla, a döntés lehetőséget nyújt arra, hogy a világjárvány miatt félbeszakadt bajnokságokat a nyáron befejezzék, és nyárra csúszhat az Európa-liga és a Bajnokok Ligája döntője is. Sajtóhírek szerint az Európa-liga döntőjét június 24-én, a Bajnokok Ligája fináléját június 27-én rendezhetik – ezt azonban hivatalosan nem erősítette még meg az UEFA.

Az európai szövetség 15 óra után kiadott közleményében arról esik még szó, hogy a márciusi pótselejtezőket (köztük a Bulgária–Magyarország mérkőzést) a júniusi FIFA-játéknapokon rendezik meg, de a pontos időpontot nem közölték. Minden részlettel kapcsolatban későbbre ígértek tájékoztatást.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére