Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így írt történelmet idén a Ferencváros

Zelenka Dóra

2019.06.05. 11:13

Az FTC mai sportolói klublegendák sorát előzik meg azzal, hogy 2019-ben bajnoki aranyérmet nyertek.

Szűcs Lajos, Albert Flórián és Rákosi Gyula 1968-ban, Hajdú Attila, Lisztes Krisztián vagy éppen Simon Tibor pedig 1995-ben járult hozzá bajnoki címmel a férfi labdarúgók részéről a Ferencváros eddigi négy „mesterhármasából” kettőhöz, hiszen korábbi nagyságok azokban az években voltak bajnokcsapat tagjai, amikor az FTC három látványsportcsapata is magyar bajnokságot nyert.

Ilyenre először 1956-ban volt példa, amikor jégkorongban, vízilabdában és kézilabdában nyertek a férfiak, majd 1968-ban, amikor Albert Flóriánék mellett a pólósok és a női kézilabdázók győzedelmeskedtek. Aztán 1995-ben a később BL-csoportkörbe jutó Lisztesék és a női kézisek mellé a hokisok társultak, legutóbb, 1997-ben pedig a jégkorong mellett női kézilabdában és női kosárlabdában lett aranyérmes a Ferencváros.

Mint ismert, az FTC az idén történelmet írt azzal, hogy egyszerre férfi és női futballban, valamint férfi jégkorongban és vízilabdában, tehát négy csapatsportágban is bajnok lett.

Óriási büszkeség, egyszeri, megismételhetetlen dolog, hogy futballcsapatunk a klubalapítás 120. évfordulóján szerezte meg a 30. bajnoki címét, ezt soha senki nem tudja elvenni azoktól, akik ezt a sikert elérték. Szerintem a maiakat nem szabad összehasonlítani a régi korok nagy csapataival, teljesen más időket élünk

– kezdte a FradiMédiának nyilatkozó Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. elnöke.

Elmondta: ezúton is gratulálnak a többi sportágnak és minden sportolónak, aki aranyérmes lett a Ferencváros színeiben. A jégkorongozók bajnoki sikere mellett a vízilabdázók és a női focisták is úgy lettek bajnokok, hogy megnyerték a Magyar Kupát is, de ne felejtsük el azt sem, hogy aranyérmesként zárt a maga ligájában az öregfiúk csapat is. Kétségtelenül fantasztikus évet tudhatunk magunk mögött. Az, hogy az idén a labdarúgás mellett további három szakosztályunk bajnok lett, arra is rámutat, hogy az egész Ferencvárosnál milyen munka folyik.

A Ferencváros Magyarország legnépszerűbb és legsikeresebb klubja, tehát mindenki, aki fradista, ma nagy büszkeséggel vallhatja, hogy a klubnak szurkol.

Ahhoz egyébként, ami az idén sikerült, legutóbb 1997-ben állt közel a Ferencváros. Akkor a legjobb U18-as játékosnak választott hokikapus, Szuper Levente és Dobos Tamás nevével fémjelzett férfi hokicsapat mellett a kilencvenes években második aranykorát élő, Németh András vezetőedző fémjelezte női kézicsapat és az azóta megszűnt női kosárlabdacsapat zárt aranyérmesként, ám abban az évben nem jött össze a négy siker, hiszen a férfi futballisták „csak” harmadikként végeztek.

Két évvel korábban, 1995-ben és korábban, 1968-ban a labdarúgás és a női kézilabda egyszerre volt első, előbb a férfi vízilabda, ’95-ben pedig a férfi hokicsapat lett aranyérmes. A forradalom évében, 1956-ban nem volt esély az akkor Kinizsiként szereplő futballcsapat elsőségére, már csak azért sem, mert azt a bajnokságot az októberi események miatt nem fejezték be.

Látva a szakosztályoknál zajló munkát, ne legyenek kétségeink: a Ferencváros címvédő csapataival az új idényben is számolni kell majd.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére