Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így rontja el a szórakozásomat az MLSZ

Pörge Béla

2019.03.18. 20:38

Kicsit rendhagyó módon folytatódik a Pörge szurkol sorozatunk, ez a rész nem korlátozódik egy adott meccsre.

Nem szeretnék minden héten a III. Kerület meccseiről írni. Nem azért, mert nem imádom ezt a klubot, hanem azért, mert ez a rovat inkább a groundhopperkedésről szól, minél több pályát szeretnék bemutatni. Annyiban persze könnyű dolgom van, hogy ha idegenben játszik a Kerületke, akkor tudok írni róluk, de most úgy voltam vele, hogy ha lehet, akkor egy másik csapat meccséről írnék beszámolót.

Nem lehetett.

Ez persze nem lepett meg, főszabály szerint erre nem nagyon van módom, mert szombaton NB I., vasárnap pedig NB II. és NB III. van, ráadásul rendszerint egy időben minél több meccs. Ott van persze a BLSZ is, de azért az mégiscsak a negyedosztály, nem minden találkozó olyan érdekes, ráadásul most a meccsek fele csütörtökön volt a nemzeti ünnep miatt.

Az MLSZ 2018 augusztusában, a jelenlegi szezon közben ad hoc módon rendelkezett arról, hogy az NB III. minden meccsét vasárnap kell megrendezni. Ez a gyakorlat bő fél éve tart, korábban szombaton és vasárnap is lehetett NB III-as meccs.

Megkérdeztem az MLSZ-t arról, hogy milyen szakmai megfontolások indokolták ezt a döntést, miért volt sürgős ez a változtatás, valamint arról is, hogyan hatott ez a nézőszámokra. Sajnos nem válaszoltak a megkeresésemre, amennyiben érkezik válasz, frissítem a cikket!

Hivatalos válasz nélkül kénytelen vagyok a nézőtéri pletykákra alapozni, melyek szerint így akarták az NB I. nézőszámát egy kicsit növelni. Ennek egyes csapatoknál van alapja, de ugyanígy NB II-es és NB III-as csapatok szurkolói között is van átfedés, így a döntésnek ebben a formában semmi értelme nem volt, sőt azzal, hogy a klubok dönthették el, hogy szombaton vagy vasárnap játszanak, pont ki lehetett küszöbölni az ütközéseket.

Személyesen ismerek olyanokat, akik járnának Kerület-meccsre is, ha nem lenne átfedés a Vasas és a Kerület meccsei között; vannak olyan szurkolók, akik a klubok közti barátság miatt látogatnának szívesen egymás meccseire, de nem tudnak; és még hosszasan lehetne sorolni a példákat, az én esetem sem egyedi.

Elismerem, hogy nem ez a magyar foci legnagyobb problémája, ám az MLSZ hozzáállása tökéletesen tükrözi a komolyabb bajokat is: lehetne jobban csinálni ugyanennyi pénzből, de nincs meg rá az akarat. Ez pedig hatalmas nagy baj, hiszen elvileg az MLSZ célja ugyanaz, mint amire én, a magyar focit szívből szerető ember vágyom: legyen minél több néző, legyen jobb a foci.
A fentiektől függetlenül persze jó buli volt a Kerület–Sárvár!

A szezonnyitón debütált drapink ezúttal is kint volt, a füstölés most elmaradt, ám új matricákkal "támadtunk". A nézőszám ránézésre kicsit elmaradt a nyitányétól, cserébe a hangulat legalább ugyanolyan jó volt.

A Sárvár végigbekkelte a meccset, de erre számítani lehetett, hiszen mindössze 13 gólt kaptak 18 forduló alatt. Az első félidőben a Kerület nem tudott betalálni, de volt pár hazai ziccer, azért fel lehetett törni a sárváriak védelmét.

Szívrohamot ne kapj, mert akkor le kell fújni miattad a meccset!"

– a legjobb beszólás kétségtelenül ez volt, amit akkor kapott egy sárvári védő, amikor a játékvezető befújt neki egy szabadrúgást.

A játékvezetés egyébként meglepően jó volt, keveset lehetett szidni a sporikat, ahogy az ellenfél sem volt gyűlölhető kategória, kulturált módon játssza a bunkerfocit a Sárvár. Így kevés volt az alkalom jó beszólásokra, "be kellett érnünk" a megszokott rigmusainkkal.

A Kerület a második félidő közepén megszerezte a vezetést, innen fiesztahangulatban telt a meccs, amire rátett az addig elfogyasztott sör is. Így került sor arra, hogy még a csütörtöki válogatott meccsre is "hangoltunk" kicsit a jól ismert "utálunk sz888r Szlovákia!" című rigmussal, valamint a "Ria, ria, Hungária!" kiabálásával is.

A végén ismét volt miért megtapsolni a fiúkat, sikerült megtartani az 1–0-át, ezzel fontos győzelmet aratott a TVE. Gál István eddig veretlen a csapat élén, és most már megvan az első győzelme is, csak így tovább!

A folytatásban a terveim szerint egy eddig még általam nem látott sporttelepről fogok írni, de egy jól ismert csapat meccséről.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére