Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ilyen egy hétköznapi kiesési derbi

Pörge Béla

2018.05.07. 13:00

Az NB III-mal folytatódik a Pörge szurkol.

Szerdán pótolták a rossz időjárás miatt félbeszakadt THSE–Csorna NB III-as találkozót. A tabella azóta úgy alakult, hogy ez a párosítás egy valódi kiesési rangadóvá vált.

Így május elejére már nyárias időjárás fogadta azt a nagyjából 50-100 nézőt, aki egy hétköznap délután kilátogatott Csepelre, a Szabadkikötő sporttelepére. A belépő mindössze 500 forint volt, diákoknak és nyugdíjasoknak 300. De azoknak, akik kint voltak a félbeszakadt meccsen, ingyenes volt a belépés.

Páran érkeztek Csornáról is, szerdán délután ez nem kis szó egy kiesés elől menekülő harmadosztályú csapatnál.

A Csorna kezdett jobban, nyomtak a vendégek, néha a THSE is kialakított egy-egy helyzetecskét. Az első félidőt árnyékból néztem, az elején kint sörözve, így a beszólásokról lemaradtam. A játékrész végén egy öngóllal vezetést szerzett a Csorna.

A szünetben vettem egy Sopronit 300 forintért, jó áron adták, de a cseh túráról hazatérve rettenetesen rossz volt. Ez persze nem a pálya vagy a csapat hibája, és azért sem tudom őket hibáztatni, hogy nem kapni rendes sört. Amúgy másodjára jártam itt meccsen, így már nagyjából tudtam, mire számítsak.

A második félidőt is uralta a Csorna, viszont több veszélyes helyzete is akadt a hazai csapatnak.

A játékvezetéssel azonban egyre inkább elégedetlen volt a hazai publikum.

Nagyon szép vagy spori, látom a Facebookon, hogy a barátnőd is"

– ez például egészen egyedi volt, a srác később modellnek is nevezte a játékvezetőt.

Spori, a sárgát ne felejtsd el! Hozzád beszélek, nézz már ide!"

– mondanom sem kell, elmaradt a kívánt sárga lap.

Nagy kedvencem volt még egy olyan megposszanás, amit egy b888zmeggel indított a szurkoló úr, majd azzal is zárt, ezután pedig hozzátette:

kétszer mondtam hogy b888zmeg, úgyhogy ezt tényleg komolyan is gondoltam!"

Az események a hajrában pörögtek fel. A 85. percben újra betalált a Csorna, ezzel úgy tűnt, el is dőlt a meccs. Azonban a dühös nézők még el sem indultak haza, azonnal szépített a THSE. A játékvezető hosszabbított 5 percet a végén, így igazán izgalmas volt a hajrá – annak ellenére, hogy végül megérdemelten húzta be a találkozót a Csorna –, a levegőben lógott, hogy a végén begyötör egy gólt a THSE. Erre volt is esélyük, de nem jött össze.

A lefújás után érthető módon nagyon ünnepeltek a csornaiak, ezzel közel kerültek a bennmaradáshoz. Mikor márciusban írtam róluk, éppen 6–0-ra kaptak ki Óbudán, nem tettem volna egy 500-ast sem arra, hogy a Csorna nem esik ki.

A hétvégén egyébként Érden szerzett bravúrpontot az együttes, a THSE pedig a sereghajtó Gyirmót II-t verte, így még nyitott a kiesés kérdése. A Kerület pedig 6-700 néző előtt hatalmas meccsen játszott 2–2-t a Kaposvár ellen, csak nem akartam n+1-edik alkalommal is róluk írni beszámolót.

Négy forduló maradt az NB III-ból, a Nyugati csoportban a feljutás és a kiesés is nyitott még (bár a Kaposvár innen csak elrontani tudja a bajnoki címet), középen a feljutás még izgalmasabb, cserébe a kiesés kevésbé. A Keleti csoportban pedig egy hely kiadó még a kiesést illetően. Érdemes tehát kimenni és helyben támogatni a csapatokat a harmadosztályban, de ugyanez igaz a végletekig kiélezett NB II-re is,

menjetek meccsre!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére