Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jövő nyárra halasztják a foci Eb-t

Horváth Tamás

2020.03.12. 17:32

Legalábbis francia lapértesülések szerint.

A francia L'Équipe beszámolója szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a jövő keddre, március 17-ére kiírt videokonferenciáján az Eb elhalasztását fogja bejelenteni a tagállamok számára, és mivel nem számítanak jelentős ellenállásra a részükről, aznap hivatalossá is válhat a torna megrendezésének átütemezése – közölte a Nemzeti Sport Online.

A szövetség közleménye szerint a videókonferencia fő témája a koronavírus miatt kialakult helyzet egységes kezelése lesz. Az egyeztetésen közös döntést hoznának a nemzeti bajnokságokra és a nemzetközi kupasorozatokra vonatkozó protokollról, azok esetleges felfüggesztéséről. A kommüniké pedig megjegyezte, a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokságra is értendő az intézkedések köre.

A L'Équipe most arról ír, az egyeztetés lényegében formális lehet, az UEFA bizottságain belül ugyanis már elhatározták, a WHO által világjárványnak minősített koronavírus miatt nem kockáztatnak, inkább elhalasztják az egész tornát:

2020 helyett így 2021-ben rendezhetik meg a kontinensviadalt.

Mondani sem kell, ez lenne a torna történelmében az első alkalom, hogy eltérnek a hagyományos, négyévenkénti megrendezéstől.

 

Ez a legkevesebb, de a reklámanyagokon is át kell majd írni az évszámot.

A döntés több szempontból is logikus lehet. Amellett, hogy nem tudni, mi lesz a vírussal néhány hónap múlva, ha addigra csillapodik, vagy akár meg is szűnik Európa-szerte, a most felfüggesztett bajnokságok befejezésére az Eb miatt nem jutna idő. Az Eb elhalasztásával viszont igen. A másik szempont természetesen az emberek egészsége, a kontinentális rendezés miatt elkerülhetetlenül növekedne a turizmus, amely a WHO eddigi tanácsai alapján csak árt a vírus terjedésének megfékezésében.

A négy pótselejtező esetleges halasztásáról már korábban is lehetett olvasni, ha felfüggesztik a bajnokságokat, a vírus csillapodásáig ezeket sem lehet lejátszani, így a csapatoknak esélyük sem lenne megfelelően felkészülni a tornára.

Szintén szempont az Európa-liga és a Bajnokok Ligája sorsa. A L'Équipe forrásai szerint a sorozatokat jó eséllyel felfüggesztik a jövő héten. Azokat pedig, szintén annak feltételével, hogy késő tavaszra, nyár elejére javul az egészségügyi helyzet, épp az eredetileg az Eb-re szánt időszakban lehetne befejezni, így elkerülve a csonka évadot.

Az így kialakított csomagról kedden döntenek a tagállamok bevonása mellett, de az UEFA szándéka világos.

Ahogyan arról az európai szövetség eredeti közleménye is írt, bővebb (egyúttal hivatalos) információ kedden várható.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére