Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kazahsztánban kezdi meg Bajnokok Ligája szereplését a Ferencváros

888.hu

2022.07.06. 13:40

Több mint háromezer kilométernyi távolságra, a kazah bajnok Tobol Kosztanaj otthonában lép pályára a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában a Ferencváros labdarúgócsapata. A magyar idő szerint délután négy órakor kezdődő mérkőzés esélyese természetesen a magyar bajnok. A kazah gárda eddig még nem tette le névjegyét a nemzetközi porondon.

 

 

Az esélyesség ellenére óvatosan fogalmazott Sztanyiszlav Csercseszov. A Fradi mestere szerint a mintegy 220 ezer lakosú város csapata némileg előnyben van velük szemben, hiszen a tavaszi–őszi rendszerű kazah bajnokság jelenleg is zajlik.

„Kemény meccs lesz, egy csapat nem lehet bajnok véletlenül. S ugyan a Tobol nehezen kezdte a szezont, edzőt is váltottak, de ha egy csapat játékban van, az előnyt jelent.” – mondta Csercseszov.

A sorozatban háromszor – kétszer az Európa-ligában, egyszer a BL-ben – csoportkörös magyar bajnoknak a papírforma szerint nem okozhat gondot a továbbjutás. A Tobol eddig csak egyetlen párharcot tudott nyerni európai kupában, 2018-ban, az Európa-liga selejtező első körében. Amíg az FTC 33 bajnoki címével rutinos szereplő az európai porondon, addig a Tobol mindössze másodszor szerepelhet a BL-ben: az előző alkalommal, 2011-ben a Slovan Bratislava 3:1-es összesítéssel már az első körben elbúcsúztatta. A Ferencváros még nem találkozott kazah csapattal.
A magyar bajnok keretében jelentős változás nem történt a nyáron, többnyire kevesebb játéklehetőséghez jutott és kiöregedő labdarúgók távoztak, az egyedüli kivétel a francia Angers csapatához igazolt Miha Blazic.

„A Ferencváros nagyon erős, nem véletlenül nyert bajnokságot. Tiszteljük az ellenfelet, de nem félünk tőle. Természetesen alaposan felkészülünk felkészültünk, és igyekszünk minőségi futballt mutatni.”
– nyilatkozta Aszhat Tagibergen, a kazah csapat kapitánya.

 

A Tobol stadionjában telt ház, kilencezer szurkoló várja a csapatokat. A magyar bajnokcsapat az utóbbi három idényben bejutott valamelyik európai kupasorozat csoportkörébe (kétszer az El-be, egyszer a BL-be), Sztanyiszlav Csercseszov és stábja számára egyértelmű csalódás lenne, ha ez az idén nem sikerülne.

A párharc első mérkőzése – közép-európai idő szerint – 16 órakor kezdődik, a visszavágót jövő szerdán a Groupama Arénában rendezik. A továbbjutóra a szlovák Slovan Bratislava és a georgiai Dinamo Batumi párharcának győztese vár a második fordulóban.
A BL-csoportkörbe jutáshoz négy párharcot kell nyernie az FTC-nek. A Fradi ideális esetben nyolc egymás utáni héten játszik majd nemzetközi kupameccset. A Bajnokok Ligája-csoportkörös helyekért nagy lesz a tülekedés: a selejtezőből összesen hat, ezen belül a Ferencvárost is tartalmazó bajnoki ágról csupán négy együttes jut el a harminckettes főtáblára, amelynek huszonhat résztvevője már ismert. A csoportkör szeptember 6-án kezdődik, és az év végi katari világbajnokság miatt szokatlanul korán, november 2-án zárul.

Bajnokok Ligája-selejtező, 1. forduló: Tobol Kosztanaj–Ferencváros (M4 Sport)

 

Dibusz Dénesnek remélhetőleg nem lesz sok dolga ma esteFotó: Fradi.hu

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére