Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Két legenda búcsúzott ma a válogatottól, nyertek a svédek

Pörge Béla

2016.11.15. 21:56

Egy nagy bravúrral és 27 perc játékkal fejezte be válogatott pályafutását Király Gábor, Juhász Roland 44 percet játszott a búcsúmeccsen, amin Svédország 2-0-ra gyõzött a Groupama Arénában.

A mérkőzés előtt Király Gábort, Juhász Rolandot és a szintén búcsúzó, de ma pályára nem lépő Vanczák Vilmost és Hajnal Tamást köszöntötték.

A találkozót a svédek kezdték jobban, többször veszélyeztettek, de Lovrencsics lövése mutatta, mi is komolyan vesszük a mai meccset. Királynak a 15. percben kellett először védeni, ekkor kijött róla a labda, szerencsére az ismétlést Thelin a kapufára lőtte.

Nem sokkal később Király Gábor megmutatta, miért a 108. meccsét játszotta ma, hatalmas bravúrral védett egy gyors svéd támadás után. Ezután be is fejezte a pályafutását a nemzeti csapatban, Bernd Storck a 27. percben lecserélte a veterán kapust, aki hatalmas taps kíséretében hagyta el a pályát.

Király Gábor 18 éve, Ausztria ellen mutatkozott be a válogatottban, akkor egyik első labdaérintésével tizenegyest hárított. Azután még rengeteg emlékezetes csatát vívott, az Eb-re való kijutásban is nagy szerepe volt. 108 válogatottságával rekorder Magyarországon.

Király helyett Megyeri Balázs állt be, neki ez volt a debütálása. Nem sikerült jól a bemutatkozás, egy másik újonc, Sam Larsson szabadrúgásból betalált, 0–1.

Ezután leült a meccs, a svédek uralták a félidőt. Az első félidő legnagyobb magyar helyzete Németh egyéni akciója és lövése volt.

Juhász Roland a 44. percben hagyta el a pályát, szintén nagy taps mellett. Õ 95 mérkőzésen szerepelt a nemzeti tizenegyben, 12 éve Japán ellen mutatkozott be. Helyette Hangya Szilveszter, a Vasas játékosa állt be, aki először játszott felnőtt válogatott meccset.

A második játékrész elején bemutatkozott Berecz Zsombor, később pedig Botka Endre és Nagy Dominik is, így összesen öt újoncot avatott ma Storck. A svédek szereztek még egy gól, Thelin találatával lett 0–2.

A játék ezután csendben csordogált komolyabb események nélkül.

A meccs végén a közönség állva tapsolt, nem a mai teljesítményért. Egyfelől két meghatározó játékos pályafutása érdemelte ki a tapsot, másfelől pedig az, hogy a magyar labdarúgó-válogatottnak az elmúlt 30 évben ez volt a legjobb éve.

Köszönjük fiúk!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére