Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kezdődik a futballgigászok csatája

Jánosy Károly

2022.09.06. 15:40

Megkezdődik az igazi, nagy menetelés: a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében 32 csapat küzd azért, hogy végül a két legjobb eljusson június 10-én az isztambuli fináléba. A ma esti első meccsnapon a múlt szezon győztese, a Real Madrid és a BL-trófeára évek óta hiába áhítozó Paris SG is szóhoz jut. A címvédő spanyolok dolga könnyebbnek ígérkezik a skót Celtic ellenében, mert a Leo Messivel felálló párizsi alakulat a Juventusszal néz szembe.

A Celtic legutóbb a 2017/18-as idényben szerepelt a BL-főtáblán, elszántan készül a jó folytatásra. Önbizalmát növelheti, hogy a hét végén 4:0-ra verte régi riválisát, az ugyancsak főtáblás Rangerst. A Realnak azért illik komolyan kell venni a találkozót, hiszen a skót gárda mind a hét idénybeli tétmeccsét megnyerte. A BL azonban más tészta, a Celtic ebben a sorozatban korábban mindannyiszor, szám szerint tíz alkalommal nyeretlen maradt a nyitómeccsén: két döntetlen és nyolc vereség a mérleg.

Annyira azonban nem kell félnie a Real Madridnak, négy forduló után hibátlan a spanyol bajnokságban, és mestere, Carlo Ancelotti a legrutinosabb szakvezető, már huszadik BL-szezonját kezdi meg, a francia Arsene Wenger után másodikként jutva el eddig a számig.

„Nehéz meccs lesz, hiszen hozzánk hasonlóan ők is jó formában vannak. Nem egy könnyű csoport, és a skót gárdát is éppen úgy tiszteljük, mint másik két ellenfelünket. Mindannyian emlékszünk arra, mi történt tavaly a moldáv Sheriff ellen. A csoportkörben mindig vannak meglepetések, és úgy gondolom, szoros küzdelmet vívunk majd” – nyilatkozta az UEFA honlapjának Ancelotti.

A nap rangadója a Paris Saint-Germain-Juventus találkozó lesz. A párizsiak hét tétmérkőzés óta veretlenek, míg az olaszok teljesítménye eddig elég hullámzó.

„Párizsban mindig élmény pályára lépni, és egy ilyen rangadóval nyitni az új idényt. A BL-csoportkörben úgy számolunk, legalább tíz pontot kell gyűjtenünk a továbbjutáshoz, de ehhez végig csapatként kell működnünk” – mondta a Juventus vezetőedzője, Massimiliano Allegri.

„Mindig nyerni akarok, nyerni akarunk, és mindenki tudja, hogy ebben az idényben is a trófea megszerzése a célunk. Ez persze nem olyan egyszerű, ezt a sorozatot nehéz megnyerni, a riválisaink is erősödtek, sok csapat áll készen egy gigászi küzdelemre. Ami a Juventust illeti, nagyszerű csapat, remek, hogy ellenük indíthatjuk ezt a kupaidényt” – nyilatkozta Kylian Mbappé, a PSG sztárjátékosa.

A minket leginkább érdeklő összecsapás azonban a Gulácsi Péterrel, Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkel felálló RB Leipzig és a Sahtar Donyeck mérkőzés. A lipcseieknek össze kell szedni magukat, hiszen szombaton 4:0-ra kikaptak Frankfurtban. Ukrán ellenfelük 17. alkalommal szerepel a BL-főtáblán, ahol tavaly ősszel nyeretlen maradt. Hasonló korábban nem fordult elő a Sahtarral, amely ezzel sorozatban már negyedszer nem jutott tovább a csoportjából.

A Real Madrid boldog játékosai Európai Szuperkupában játszott Real Madrid-Eintracht Frankfurt mérkőzés utánMTI/EPA/Compic/Petteri Paalasmaa

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:
E csoport: Dinamo Zagreb–Chelsea 18:45 (Sport1), Salzburg–Milan 21:00 (AMC)
F csoport: Celtic-Real Madrid 21:00 (Sport2), RB Leipzig-Sahtar Donyeck 21:00
G csoport: Dortmund-FC Köbenhavn 18:45 (Sport2), Sevilla-Manchester City 21:00 (Sport2)
H csoport: Paris SG-Juventus 21:00 (M4 Sport), Benfica-Makkabi Haifa 21:00

Idén is a Real Madrid a legesélyesebb a végső győzelemre

A Nielsen adatelemző cég leányvállalata, a Gracenote szerint a címvédő Real Madrid a Manchester Cityt és a legutóbb döntős Liverpoolt megelőzve a legesélyesebb Bajnokok Ligája trófea megszerzésére. A fenti együttesek a csoportkör megkezdése előtt 90 százalékos valószínűséggel lesznek ott az egyenes kieséses szakaszban. A Gracenote becslése alapján a Real Madridnak 21 százalék az esélye arra, hogy ünnepelhessen jövő májusban Isztambulban, utána a sorban a Manchester City (20 százalék), a Liverpool (19) és a Bayern München (10) következik. Annak pedig, hogy az elmúlt három év finalistái – a négy legnagyobb favorit mellett a Paris Saint-Germain és a Chelsea – közül kerül ki a bajnok, 80 százalék a valószínűsége. A három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipzig végső sikerére mindössze egy százalék az esély – csakúgy, mint például a Juventuséra. A 32 csapat közül 14-nek egyáltalán nincs esélye a végső sikerre.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére