Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kézilabda Eb – Dobogós helyezésről álmodik a magyar válogatott

888.hu, MTI

2022.01.12. 18:20

A hazai pálya, a vadonatúj 20 ezres sportcsarnok és a leglelkesebb szurkolótábor ellenére sem a magyar válogatott a csütörtökön kezdődő magyar-szlovák közös rendezésű férfikézilabda Európa-bajnokság legnagyobb esélyese. Azért a jó szereplésben reménykedhetünk, hiszen egyes szakértő vélemények szerint meglepetés is születhet Budapesten.

 

Aligha vádolható elfogultsággal a dán Rasmus Boysen. A sportág egyik legismertebb szakírója szerint Dánia lesz az arany-, Magyarország az ezüst-, és Svédország pedig a bronzérmes. Így legyen, de akkor sem fogunk tiltakozni, ha a dobogó bármelyik más fokára állhatunk fel! Annál is inkább, mert eddig nem igazán jeleskedtünk a kontinenstornák 1994 óta íródó történetében, eddig egy 6. helyezés a legjobb eredményünk. Szóval van mit javítanunk a mérlegen.

Persze a legjobban kidolgozott terveket is átírhatja a járvány, de – ahogy a hírügynökségi beharangozó is írja – ez kedvezhet a magyar válogatottnak. A mieink az MLSZ telki edzőközpontjában vert tanyát, az egyetlen koronavírusos, Máthé Dominik pedig december végén, illetve január elején négy nap alatt átesett a betegségen. Az eddigi legnagyobb érvágás Gulyás István szövetségi kapitány egyik segítőjének, José María Rodríguez Vaquerónak – becenevén Chema – a hiányzása volt. A spanyol edző családjában több megbetegedés történt, így csak hétfőn csatlakozhatott a csapathoz, addig élő videókapcsolat segítségével kísérte figyelemmel az edzéseket, vagyis látta és hallotta, ami történt, és el is tudta mondani a véleményét a játékosoknak, illetve a szakmai stáb többi tagjának.

– Ez az Eb volt a fő célunk, amikor két és fél éve megkezdtük a közös munkát. Szeretnénk az élmezőnyben végezni, és a legjobb nyolcba bekerülni. Az álmunk azonban, hogy a záró hétvégén is pályára léphessünk a magyar közönség előtt” – nyilatkozta Nagy László, a szövetség alelnöke, és a válogatott szakmai stábjának tagja az Eb előtti online sajtótájékoztatón.

Magyarország a hollandok ellen kezd, akiket egyébként eddig mindig megvert. Továbbjutás esetén a Szlovénia, Dánia, Észak-Macedónia, Montenegró, illetve a Horvátország, Szerbia, Franciaország, Ukrajna négyesből érkező két-két együttessel találkoznak a középdöntőben.

Az Európa-bajnokság mezőnyében 24 válogatott szerepel, és 18 nap alatt 65 mérkőzésre kerül sor. A csoportkörben a budapesti MVM Dome, a szegedi Pick Aréna, a debreceni Főnix Aréna, a kassai Steel Arena, valamint a pozsonyi Ondrej Nepela Arena ad otthont a találkozóknak. A csoportokból az első két helyezett jut tovább a budapesti, illetve a pozsonyi középdöntőbe – és magával viszi a másik továbbjutó elleni eredményét -, onnan pedig az első két-két együttes kerül az elődöntőbe, a harmadik helyezettek pedig az ötödik helyért játszhatnak. A döntő mérkőzéseit Budapesten rendezik.

A magyar válogatott csoportmérkőzései (Budapest):
2022. január 13. 20:30: Magyarország-Hollandia
2022. január 16. 18:00: Magyarország-Portugália
2022. január 18. 18:00: Magyarország-Izland

Budapest, 2021. december 16.Nagy László a Magyar Kézilabda Hírességek Csarnoka tagjainak beiktatásán az újonnan átadott Budapesti Kézilabda Arénában 2021. december 16-án.MTI/Szigetváry Zsolt

 

Budapest, 2021. december 16.Az újonnan átadott Budapesti Kézilabda Aréna 2021. december 16-án. Az 50 ezer négyzetméter alapterületû, 20 022 ember befogadására képes multifunkcionális csarnok 27 hónap alatt épült fel.MTI/Szigetváry Zsolt

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére