Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiálltak a Fradi bajnokai Liu Shaolin Sándor mellett

Nagy Gábor

2019.03.13. 11:16

Nyílt levélben álltak ki Liu Shaolin Sándor mellett a Ferencvárosi Torna Club (FTC) olimpiai bajnokai, sportolói, edzõi, sportvezetõi.

Az elmúlt hétvégén a 444.hu kínai vendégmunkásnak titulálta Liu Shaolin Sándort, olimpiai bajnok gyorskorcsolyázót egy Facebook-posztban. Uj Péter, a portál főszerkesztője később elismerte, hogy ő rakta ki ezzel a felháborító szöveggel a cikket a 444 Facebook-oldalára.

A magyar olimpiai sportoló anyaegyesülete, az FTC már bocsánatkérésre is felszólította a portált, most szerdán pedig a klub ikonjai, legendái, sportvezetői álltak ki nyílt levélben Liu Shaolin Sándor mellett. Az aláírók között többek között ott találhatjuk Bácsi Pétert, Sike Andrást, Elek Gábort, Szucsánszki Zitát, Kovacsics Anikót, Kökény Beát, Schuch Timuzsint, Gerendás Györgyöt, Verrasztó Dávidot, Verrasztó Evelynt, Gera Zoltánt, Varga Dánielt, Bathó Mártát, Orosz Andreát és Dörnyei Balázst is.

A nyílt levelet változtatás nélkül közöljük:

"Mi, a Ferencvárosi Torna Club bajnokai, sportolói, sportvezetői szakosztályaink képviseletében megdöbbenve olvastuk egy internetes oldal közösségi médiafelületén megjelent hétvégi posztot, amelyben „kínai vendégmunkásnak” titulálták a magyar sport első téli olimpiai bajnokainak egyikét, immár a Fradi Család egyik tagját, Liu Shaolin Sándort. Elítéljük a szerzőt és bocsánatkérésre szólítjuk fel.

Az FTC sportolója, „családtagunk” magyar édesanyától Magyarországon született, itt nőtt fel, ezt az országot tekinti hazájának. Erről többször, több helyen is egyértelműen nyilatkozott. Az internetes újság és annak főszerkesztőjének kirekesztő magatartását, gúnyolódását visszautasítjuk és elvárjuk, hogy az oldal és a poszt szerzője kérjen egyértelmű bocsánatot az olimpiai bajnoktól. A Ferencvárosi Torna Club olimpiai bajnokaként, sportolójaként, edzőjeként, sportvezetőjeként elfogadhatatlannak tartunk bármilyen magyarázatot az ilyenfajta kirekesztésre. Álláspontunk ilyen kérdésekben egész pályafutásunk során egyértelmű volt és lesz: semmilyen kirekesztő magatartást nem tartunk elfogadhatónak.

Liu Shaolin Sándor, veled vagyunk, és együtt üzenjük a kirekesztőknek: Mi a Fradiban egyek vagyunk".

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére