Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kikaptunk a svédektől, de még semmi sincs veszve

Horváth Tamás

2020.01.21. 21:55

A magyar férfi kézilabda-válogatott 24-18-as vereséget szenvedett a társházigazda Svédországtól az Európa-bajnokságon. Az olimpiai selejtező és az Eb-elődöntő azonban még így is meglehet.

Egy egész ország várta a magyar férfi kézilabda-válogatott kedd esti, Svédország elleni mérkőzését. A találkozó előtt – a keddi játéknap eredményeinek köszönhetően – eldőlt, hogy amennyiben nem szerzünk legalább egy pontot a svédek ellen, szerdán Portugália ellen is elég lesz a döntetlen az olimpiai selejtezőre való kijutáshoz.

Az Eb-elődöntőhöz viszont, amennyiben Norvégia legyőzi Szlovéniát az utolsó körben, a két hátralévő meccsünkön minimum két pontot kell szereznünk.

A nagy tét talán egy kicsit vissza is vetette a magyar fiúkat, akik bár remekül kezdték a társházigazda svédek elleni összecsapást (3-1-re és 4-2-re is vezettek), a félidőben már egygólos hátrányban voltak (10-9 a svédeknek).

Győri Mátyás (fehérben) és a svéd Fredric Pettersson párharca | Fotó: MTI

A második félidő is elsősorban a védekezésről és a kapusok sziporkázásáról szólt, sajnos a végjátékot a svédek bírták jobban, s végül hat góllal,

24-18-ra győzték le a magyar válogatottat.

A szomorkodásra azonban továbbra sem lehet okunk, az alaposan megfiatalított magyar csapat holnap, azaz szerdán 16 órakor Portugália ellen lép pályára az Eb-n, s amennyiben

legalább egy pontot szerez, kvalifikálja magát az olimpia selejtezőtornára.

Egy esetleges győzelem pedig Eb-elődöntőt érhet (ehhez az is kell, hogy a norvégok legyőzzék a szlovénokat).

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére