Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kit érdekelnek a trianoni határok, ha a hazánkról és a futballról van szó?

Nagy Gábor

2017.05.20. 13:28

A Magyar Labdarúgó Szövetség ugyanis arra készülhet, hogy az 1920-ban elszakított szomszédos területekrõl magyar érintettségû labdarúgókat honosítson, akik késõbb a válogatottban is szerepelhetnének.

A felvidéki Darázs Tamás, aki másfél éve a Győri ETO technikai vezetője, pénteken interjút adott az Új Szónak. A lapnak elmondta, hogy miután sikeres kapcsolatot ápol szlovákiai klubokkal és akadémiákkal, nemrég az MLSZ is felkereste őt egy listával.

A listán 20 tehetséges játékos volt – leginkább magyar többségű területekről, bár voltak közöttük szlovákok is –, akiket Darázs Tamás nemrég feltérképezett, és könnyen honosíthatók. A FIFA szabályai szerint ugyanis:

"ha a játékos szülei vagy nagyszülei a Magyar Labdarúgó Szövetség területén születtek, akkor a futballista jogosult a magyar válogatottságra. Egyszerűsített honosítási eljárásban nem kellett az ország területén születni, de a válogatottság miatt igen. Mivel Dél-Szlovákia nagy része a második világháború előtt Magyarországhoz tartozott, ennek a kritériumnak rengeteg futballista megfelel"

– fogalmazott a szakember.

Ugyanakkor természetesen az is feltétel a FIFA-nál, hogy előtte ne lépjen pályára más ország nemzeti csapatában.

Kérdés, hogy az MLSZ mennyire gondolja komolyan ezt a lépést, milyen nemzetiségű játékosokat szeretne honosítani, illetve az is felmerül, hogy lesz-e ennek folytatása más határon túli területen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére