Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Legyõztük a nõi kézi Eb-n Romániát

Forisek Ádám

2018.12.12. 19:42

A magyar válogatott a nõi kézilabda Európa-bajnokságon 31-29-es végeredménnyel legyõzte Romániát!

A franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének negyedik, utolsó fordulójában mérkőzött meg Magyarország Romániával.

Az előttünk levő meccsen a norvégok legyőzték a spanyolokat, így biztossá vált, hogy a mieinknek a csoport harmadik helyének megszerzéséért is nagy különbségű győzelmet kellene aratnia. A románok négy nap alatt a harmadik meccsüket vívták, míg a magyar csapatnak hétfőn és kedden nem kellett pályára lépnie.

Az ellenfél ettől függetlenül nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe, a négy közé jutás közelsége és a sok szurkolójuk is erőt adhatott nekik. Nálunk ezúttal Szabó Laura kezdett beállóban, akitől azt lehetett várni, hogy védekezésben jobb eséllyel veszi fel a küzdelmet Crina Pinteával.

A románok beállója mellett Cristina Neagu határozta meg az ellenfél játékát, ahogy Kim Rasmussen is mondta a meccs előtt, kettejüket egyszerre szinte lehetetlen volt kikapcsolni. A két szélsőnk, Lukács Viktória és Schatzl Nadine kezében azonban ismét bízhattunk, de Háfra Noémi is a rá jellemző nagy lendülettel kezdett, az ő góljaiknak köszönhetően tartottuk a lépést az egy-két góllal vezető románokkal.

Aztán amikor a 14. perc elején már négyre nőtt a hátrányunk (6–10), a kapitány kénytelen volt időt kérni. Nem sokkal később közte ötről kellett megindítanunk a felzárkózást, miközben érkeztek a cserék is a csapatunkba. Változott is a játék képe, többször tudtuk sikerrel kivédekezni a román rohamokat, így esélyünk nyílt lendületből befejezni az akciókat. Nagyot küzdve és közben egymást biztatva, néha mindkét kapu előtt kissé kaotikus pillanatok után a szünetre fel is tudtunk jönni döntetlenre, Kovacsics Anikó szinte a dudaszó pillanatában talált be (17–17).

Ez azért volt fontos, mert a második játékrészt jól indítva így rendre a románoknak kellett menniük az egyenlítésért. Kiss Éva nagyon elkapta a fonalat, egy támadáson belül háromszor is védeni tudott, majd Scahtzl góljával először vezettünk kettővel a meccsen (22–20). Ambros Martín időkérését követően Háfra kétszer is jól tört be Neagu mellett, majd Schatzl ívelt bedobásból az üres román kapuba, talpra ugrasztva az egész magyar kispadot (25–20).

A fiatalok közül Lakatos Rita és Tóvizi Petra is sokat hozzá tudott tenni a játékunkhoz, miközben Neagu egy hétperces román gólcsendet tört meg. A románok is cseréltek a belső posztokon, beállt például a kisvárdai Ana-Maria Dragut, az ő gólja is kellett ahhoz, hogy kettőre jöjjenek fel a románok (26–24). Támadásban sajnos többet rontottunk, ezzel megadva az esélyt az ellenfélnek a felzárkózásra. Az utolsó tíz percet megkezdve Neagu esett el Planéta mellett, és a jobb térdét fájlalva végül hordágyon hagyta el a pályát, nagy valószínűséggel súlyos térdsérülést szenvedett.

Dragut egyenlítése (27–27) után Lukács góljaival vezettünk ismét, de Kiss védései nagyon kellettek hátul. A kétgólos előnnyel jól gazdálkodtunk a hátra levő percekben, ráadásul a románok két hetest is rontottak, így végül 31–29-re nyertünk. Két vereség mellett négy győzelemmel fejeztük be az Eb-t.

(via Nemzeti Sport)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére