Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Meghalt Pelé, az örökké ragyogó Fekete Gyöngyszem

888.hu

2022.12.29. 21:02

Meghalt Edson Arantes do Nascimento, azaz a világszerte imádott és tisztelt Pelé, minden idők legjobb futballistája. A brazil válogatottal – egyedülálló módon – három világbajnoki címet szerzett 82 éves labdarúgó régóta küzdött a vastagbélrákkal, állapota az elmúlt hetekben, napokban egyre aggasztóbbá vált, szervezete végül feladta a küzdelmet. Pelét az egész sportvilág gyászolja.

 

Nem csak futball-, de emberi kvalitásai is átlagon felüliek voltak MTI/AP/Francois Mori

 

A legvisszafogottabb emlékezések szerint is a 20. század egyik legbefolyásosabb alakja volt Pelé, a sport első fekete bőrű nemzetközileg is elismert ikonja. Sajnos már több mint egy éve, 2021 óta vastagbélrákot diagnosztizáltak szervezetében, és az elmúlt hónapokban állapota rosszabbodott, a veséjével és a szívével is gondok adódtak. November 30-án került kórházba, s ugyan az első jelentések még arról szóltak, hogy az ünnepekre hazatérhet, a leggondosabb kezelések sem tudtak segíteni rajta. A Sao Paolo-i Albert Einstein kórház által kiadott közlemény szerint a daganat mellett „dekompenzált szívelégtelenség” súlyosbította állapotát.

Pelé lánya karácsony este megható fényképet tett közzé a rákkal küzdő édesapjáról. „Továbbra is itt vagyunk, harcban és hitben. Még egy éjszaka együtt.” – írta lánya, Kely Nascimento az Instagramon a fotó mellé, amelyen Pelét ölelték át Sophia lányával.

 

A brazil nemzeti hős, tíz- és százmilliók kedvence a közösségi médiában alig több, mint egy hónapja közzétett bejegyzésében írta: „Üdvözlet Brazíliából! Remélem, mindannyian legalább annyira élvezitek a világbajnokság meccseit, mint én. Nagyon szeretem a futballt, azért is, mert ez a játék a szórakozáson, a csapatmunkán keresztül segíti és erősíti a gyerekek testét lelkét, és a kreativitásukat.”

A vb-döntő után pedig még gratulálhatott az argentin csapatnak és Lionel Messinek a katari világbajnokság megnyeréséhez.
„A futball, mint mindig, továbbra is lenyűgöző módon meséli el a történetét. Messi teljesen megérdemelten megnyerte első világbajnokságát. Kedves barátom, Mbappé négy gólt szerzett a döntőben. Micsoda ajándék volt ezt látni. S persze nem győztem gratulálni Marokkónak a hihetetlen meneteléséhez. Jó látni Afrika ragyogását! Gratulálok Argentína! Diego most biztosan mosolyog.”

Újabb halhatatlan játékossal lett szegényebb a föld és gazdagabb a mennyország. Isten veled, Fekete Gyöngyszem!

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére