Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megóvja a Honvéd a román Craiova elleni mérkőzést

Bertha László

2019.08.02. 08:27

A magyar csapat közleménye szerint elfogadhatatlan az, ami a találkozó végén történt.

Ahogyan arról beszámoltunk, az első fordulót követő hurráoptimizmus után csúnyán leégett az összes magyar csapat az El-selejtező második körében, így egyedül a Ferencváros maradt talpon a nemzetközi kupákban.

A Honvéd tegnapi párharca maratoni hosszúságúra nyúlt, majd botrányba fulladt. A rendes játékidőben az első mérkőzéshez hasonlóan 0–0-s döntetlent játszott a kispesti csapat az Universitatea Craiovával, így hosszabbítást következett. A 120. percben azonban a román ultrák hanggránátot dobtak be a pályára, mely közvetlenül a játékvezető mellett robbant fel, ezért félbeszakították a mérkőzést.

A játékvezető és az UEFA illetékesei 35 perc után úgy döntöttek, hogy a játék folytatódhat, így végül büntetőpárbajra került sor, melyben csúnyán elvérzett a magyar csapat.

A Budapest Honvéd a kiesést követően a hivatalos honlapján jelentette be, hogy megóvja a mérkőzést:

„Mint arról beszámoltunk, az Európa-liga-selejtező visszavágójának 119. percében kisebb tumultus alakult ki a mieink kapuja előtt, érkezett Hunter játékvezető, hogy szétválassza a feleket, majd amikor már csillapodtak a kedélyek, a bíró közvetlen közelében landolt egy hanggránát.

A játékvezető a földre rogyott, percekig kellett ápolni, s nem is tudta folytatni a mérkőzést. A botrányos jelenetek miatt fél órán keresztül állt a játék, ezalatt a játékvezetők, az UEFA delegátusa és a klubok képviselői egyeztettek arról, hogy mikor folytatódjon, vagy éppen érjen véget a botrányos mérkőzés.

Végül az a döntés született, hogy a negyedik játékvezető helyettesíti Hunter bírót, és be kell fejezni a mérkőzést, amelyet tizenegyesekkel a Craiova nyert meg – elvileg.

Klubunk számára elfogadhatatlan az, ami a találkozó végén történt, hogy a játékvezető, vagy éppen a játékosaink veszélynek legyenek kitéve. A Honvéd vezetése úgy döntött, hogy megóvja a találkozót, amelyet ilyen körülmények között nem lett volna szabad tovább folytatni!”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére