Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mesés élmény juttat egy családot a Fradi törökországi meccsére

888.hu

2022.10.20. 18:20

A nagyszülő-unoka köteléket középpontba helyező családi pályázatot írt ki a Provident Pénzügyi Zrt. a a Ferencvárossal együttműködve. A pályázat apropója a „Fradista leszek!” című mesekönyv megjelenése. Az egyre népszerűbb kiadvány kapcsán a szervezők olyan megható, tanulságos, felemelő focis történeteket vártak, amelyek a Fradiról és a nagyszülő-unoka kapcsolatról szólnak. A fődíjat nyerő család egy valószínűleg felejthetetlen utazáson kísérheti el a Ferencváros labdarúgó csapatát a törökországi Trabzonba, az Európa-liga mérkőzésre.

 

A Fradista leszek! című mesekönyv egy kisgyermek tapasztalatain keresztül vezeti be az olvasókat a labdarúgás és a Fradi világába. A mese főhőse Gergő, aki nagypapájának köszönhetően szereti meg a futballt és a Fradit. A könyv megjelenésének támogatója, a Provident Pénzügyi Zrt. és az FTC, a látványosan illusztrált mesekönyvvel azt is szerette volna bemutatni, hogy milyen fontos a gyerekek bevonása a sportba, a szurkolói közösségbe.

A három legmegkapóbb történet beküldőit díjazták.

„A »Hogyan lettem Fradista«, Neked mi a történeted? pályázattal azt a különleges, generációkon átívelő kapcsolatot ünnepeljük, amely a nagyszülő és az unokája között szövődik. A nyeremények esélyt adnak egy különleges közös élményre. A Provident a mindennapokban is erre törekszik, azaz lehetőséget igyekszik teremteni a családok, idősek, fiatalok számára céljaik eléréséhez, a szabályozott hitelezés lehetőségein keresztül.”
– mondta Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója. „Bízunk benne, hogy a nyertes családok egy felejthetetlen, közös élménnyel lesznek gazdagabbak, a sport szeretetén keresztül.”

 

A beküldött pályázatokat háromfős zsűri – Kubatov Gábor, Szirmák Botond és Molnár Mátyás sportriporter – értékelte és bírálta. A legmegkapóbb történetek, illetve a nyertesek nevei már olvashatók a blog.provident.hu/hogyan-lettem-fradista oldalon.

A nyertes pályaműben egy unoka meséli el történetét. Súlyos betegséggel küzdő nagypapájának a bakancslistája első helyén szerepelt, hogy szeretne elmenni egy Fradi mérkőzésre, mert korábban soha nem adatott meg neki, hogy élőben lássa kedvenc csapatát. Az álom megvalósult, egy Ferencváros-Vasas Magyar Kupa döntőt szurkolt, izgult végig az unokájával. A boldog végkifejlet nem maradt el: a Fradi nyert és később a nagypapa felépült a betegségéből. Az unoka egy életre megtanulta nagyapja kedvenc mondását: „Küzdeni mindig, feladni soha!” A család most igazán boldog lehet, hiszen elkísérhetik a Fradi csapatát Trabzonba, ahol a játékosokkal egy szállodában fognak lakni, és remek helyről nézhetik meg a Trabzonspor – Ferencváros mérkőzést. A játékosokkal együtt térnek haza, bizonyára felejthetetlen élményekkel gazdagodva.

„Megható volt olvasni minden történetet, amelyekből sugárzott a Fradi iránti szeretet és rajongás. Örülök, hogy ennek a csodás klubnak, ennek a fantasztikus családnak most már több mint 11 éve az első számú szolgája lehetek! Minden pályázónak gratulálok és őszintén kívánom, hogy unoka és nagyszülő még sokáig együtt tudjon járni a Fradi mérkőzésekre.”
– mondta Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke.

A második helyezett család négy tagja VIP belépőt kap a Fradi egyik hazai mérkőzésére a Groupama Arénába. Ez a nyeremény egy olyan pályázóhoz kerül, ahol a nagypapa már altatódalként is kedvenc csapatáról énekelt unokájának, így vált a kicsi elkötelezett drukkerré. A történetből egy nagyon szoros nagyszülő-unoka kötelék bontakozik ki.

A harmadik helyezett esetében nem tudott dönteni a zsűri, így két pályázat is nyert, így a két történetben szereplő nagyszülő és unoka egy-egy 10 000 Ft értékű Fradi Shop ajándékkártyával és a játékosok által dedikált mesekönyvvel gazdagodnak. Egyikük története azzal fogta meg a zsűri tagjait, hogy a mesekönyv sztoriját megfordította: az unoka tette elkötelezett szurkolóvá nagyapját, és ez segítette áthidalni a generációs különbségeket és szorosabbra fűzni kapcsolatukat. A másik szerencsés család történetét az teszi egyedivé, hogy a legnagyobb szurkoló egy kislány unoka lett, aki édesapjától és nagyapjától egyaránt örökölte a csapat szeretetét.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére