Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mesés élmény juttat egy családot a Fradi törökországi meccsére

888.hu

2022.10.20. 18:20

A nagyszülő-unoka köteléket középpontba helyező családi pályázatot írt ki a Provident Pénzügyi Zrt. a a Ferencvárossal együttműködve. A pályázat apropója a „Fradista leszek!” című mesekönyv megjelenése. Az egyre népszerűbb kiadvány kapcsán a szervezők olyan megható, tanulságos, felemelő focis történeteket vártak, amelyek a Fradiról és a nagyszülő-unoka kapcsolatról szólnak. A fődíjat nyerő család egy valószínűleg felejthetetlen utazáson kísérheti el a Ferencváros labdarúgó csapatát a törökországi Trabzonba, az Európa-liga mérkőzésre.

 

A Fradista leszek! című mesekönyv egy kisgyermek tapasztalatain keresztül vezeti be az olvasókat a labdarúgás és a Fradi világába. A mese főhőse Gergő, aki nagypapájának köszönhetően szereti meg a futballt és a Fradit. A könyv megjelenésének támogatója, a Provident Pénzügyi Zrt. és az FTC, a látványosan illusztrált mesekönyvvel azt is szerette volna bemutatni, hogy milyen fontos a gyerekek bevonása a sportba, a szurkolói közösségbe.

A három legmegkapóbb történet beküldőit díjazták.

„A »Hogyan lettem Fradista«, Neked mi a történeted? pályázattal azt a különleges, generációkon átívelő kapcsolatot ünnepeljük, amely a nagyszülő és az unokája között szövődik. A nyeremények esélyt adnak egy különleges közös élményre. A Provident a mindennapokban is erre törekszik, azaz lehetőséget igyekszik teremteni a családok, idősek, fiatalok számára céljaik eléréséhez, a szabályozott hitelezés lehetőségein keresztül.”
– mondta Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója. „Bízunk benne, hogy a nyertes családok egy felejthetetlen, közös élménnyel lesznek gazdagabbak, a sport szeretetén keresztül.”

 

A beküldött pályázatokat háromfős zsűri – Kubatov Gábor, Szirmák Botond és Molnár Mátyás sportriporter – értékelte és bírálta. A legmegkapóbb történetek, illetve a nyertesek nevei már olvashatók a blog.provident.hu/hogyan-lettem-fradista oldalon.

A nyertes pályaműben egy unoka meséli el történetét. Súlyos betegséggel küzdő nagypapájának a bakancslistája első helyén szerepelt, hogy szeretne elmenni egy Fradi mérkőzésre, mert korábban soha nem adatott meg neki, hogy élőben lássa kedvenc csapatát. Az álom megvalósult, egy Ferencváros-Vasas Magyar Kupa döntőt szurkolt, izgult végig az unokájával. A boldog végkifejlet nem maradt el: a Fradi nyert és később a nagypapa felépült a betegségéből. Az unoka egy életre megtanulta nagyapja kedvenc mondását: „Küzdeni mindig, feladni soha!” A család most igazán boldog lehet, hiszen elkísérhetik a Fradi csapatát Trabzonba, ahol a játékosokkal egy szállodában fognak lakni, és remek helyről nézhetik meg a Trabzonspor – Ferencváros mérkőzést. A játékosokkal együtt térnek haza, bizonyára felejthetetlen élményekkel gazdagodva.

„Megható volt olvasni minden történetet, amelyekből sugárzott a Fradi iránti szeretet és rajongás. Örülök, hogy ennek a csodás klubnak, ennek a fantasztikus családnak most már több mint 11 éve az első számú szolgája lehetek! Minden pályázónak gratulálok és őszintén kívánom, hogy unoka és nagyszülő még sokáig együtt tudjon járni a Fradi mérkőzésekre.”
– mondta Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke.

A második helyezett család négy tagja VIP belépőt kap a Fradi egyik hazai mérkőzésére a Groupama Arénába. Ez a nyeremény egy olyan pályázóhoz kerül, ahol a nagypapa már altatódalként is kedvenc csapatáról énekelt unokájának, így vált a kicsi elkötelezett drukkerré. A történetből egy nagyon szoros nagyszülő-unoka kötelék bontakozik ki.

A harmadik helyezett esetében nem tudott dönteni a zsűri, így két pályázat is nyert, így a két történetben szereplő nagyszülő és unoka egy-egy 10 000 Ft értékű Fradi Shop ajándékkártyával és a játékosok által dedikált mesekönyvvel gazdagodnak. Egyikük története azzal fogta meg a zsűri tagjait, hogy a mesekönyv sztoriját megfordította: az unoka tette elkötelezett szurkolóvá nagyapját, és ez segítette áthidalni a generációs különbségeket és szorosabbra fűzni kapcsolatukat. A másik szerencsés család történetét az teszi egyedivé, hogy a legnagyobb szurkoló egy kislány unoka lett, aki édesapjától és nagyapjától egyaránt örökölte a csapat szeretetét.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére