Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Milliárdokat hozhat az Üllői úti konyhára a Qarabag elleni siker

Jánosy Károly

2022.08.03. 15:00

Az azerbajdzsáni Fradival, a Qarabaggal találkozik ma este a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Ferencváros. Arrafelé az a klub a legnépszerűbb, ráadásul rá is szolgál a kiemelt figyelemre, hiszen 2014 óta az azeri bajnoki aranyak mellett mindahányszor eljutott valamelyik európai kupasorozat főtáblájáig. Szóval nehéz dolga lesz az FTC-nek Bakuban.

 

Annál is inkább, mert az azeri gárda a jóval esélyesebbnek vélt lengyel Lech Poznań és a svájci Zürichen keresztül jutott el a BL-harmadik selejtezőköréig, ahol a Ferencváros vár rá. Szóval nem szabad lebecsülni, sőt, nagyon is komolyan kell venni az azeri együttest. Abban egyébként szinte minden sporttal foglalkozó szaklap és szakportál egyetért, hogy a Qarabag ereje jóval meghaladja a piaci értékét, azaz 14 millió eurót. A zöld-fehér futballistákat kb. 44 millióta taksálja a Transfermarkt, szinte hajszálra annyira, mint a fentebb említett svájci bajnokot. S persze az is intő jel, hogy a jóval esélyesebb lengyel bajnokot, a Poznańt az idegenbeli 1-0-ás vereség után 5-1-re verte Bakuban a Qarabag, mely egyébként az UEFA klubranglistáján 66., míg a Ferencváros jelenleg a 98. helyen áll.

Nyilván nem véletlen, hogy – mint a hatharom.com elemzéséből kiderül – a fogadóirodáknál a hazai pálya előnyét élvező Qarabag az esélyesebb, de a trend szerint a Ferencváros győzelmének szorzója a mérkőzés kezdésére lassan csökken. A Fradi győzelmére kínált legmagasabb szorzó 3.93, míg a legkisebb odds a vendég sikerre 3.40.

„Jó csapat ellen játszunk, amelynek kiváló, rendkívül tapasztalt vezetőedzője van, aki az orosz futball egyik vezéralakja. Sztanyiszlav Csercseszov edzőként és játékosként is hosszú karriert tudhat maga mögött. Nagyon óvatosnak kell lennünk a csapatával szemben, amelyben rendkívüli a támadópotenciál, ráadásul a védekezése is jó. Hiszem, hogy a játékosaim képesek győzni holnap, ám ehhez a tökéletesen kell szerepelnünk, a legjobb meccsünket kell játszanunk” – nyilatkozta Qurban Qurbanov, az azeriek edzője.

„A pozsonyi visszavágó előtt azt mondtam, hogy a Slovan az esélyesebb a továbbjutásra, mert mi vereséggel kezdtük a párharcot” – nyilatkozta Csercseszov, a Fradi mestere. – „Ezúttal tiszta lappal vág neki mindkét csapat a találkozónak, úgymond a nulláról indulunk. Egyik együttest sem lehet most favoritként emlegetni. A Qarabag erős csapat, hazai pályán kifejezetten veszélyes, saját szurkolói előtt futballozhat, ez talán mellette szól. Támadófutballt játszik, szereti, ha nála van a labda, magam is kíváncsi vagyok, mennyire lesznek bátrak ma este.”

Ha továbbjut a Fradi, akkor a negyedik körben a cseh Viktoria Plzen és a moldovai Sheriff Tiraspol párharc győztesével találkozik a BL-főtáblára jutásért. Mellesleg a Fradinak mintegy két milliárd forintot és az Európa-liga főtábláját jelentheti a Qarabag elleni siker. Sőt, az Európa-ligában is azonnal 1,45 milliárd forintot kaszálna. A BL-főtábla pedig 6,2 milliárd forintot hozna az Üllői úti konyhára.

Bajnokok Ligája selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés: Qarabag–Ferencváros (M4 Sport)

 

Dibusz (balra) és Zachariassen, a Fradi norvég gólvágója MTI/Illyés Tibor

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére