Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagy küzdelem után ikszelt a Fradi az El-ben, így még továbbjuthat

Pörge Béla

2019.11.28. 20:54

Nagyot küzdött és jó meccset játszott a Fradi, de nem bírt spanyol ellenfelével.

A már továbbjutott Espanyol némileg tartalékos kerettel érkezett Budapestre, a kezdőben így is volt pár nagyobb név. Érdekesség, hogy míg a spanyol csapat kezdőjében tíz spanyol játékos kapott helyet, addig a Fradi kezdőjében mindössze négy magyar volt.

Az első félidő első felében többet volt a labda a vendégeknél, azonban az Espanyol fölénye meddőnek bizonyult, a Ferencváros pedig veszélyesebben focizott, több volt a hazai helyzet.

A 23. percben Isael ívelt be élesen egy távoli szabadrúgást, a labda a kapufáról pont Sigér elé pattant, aki 13-14 méterről a kapuba lőtt, 1–0.

A gól után nem sokat változott a játék képe, aztán a 31. percben egyenlített az Espanyol: Pipa a bal oldalon nagyon könnyen cselezte ki Lovrencsicset, sőt, még egy kötényt is kiosztott neki, majd bepasszolta a labdát. A passz után Melendo gyengén lőtt kapura, ám a labda megpattant, így a már elfekvő Dibusznak esélye sem volt, 1–1.

A második gól után kicsit leült a meccs, főleg a mezőnyben zajlott a játék, újabb gól nem született, döntetlennel mentek a szünetre a csapatok.

A második játékrészben sokkal veszélyesebben és jobban futballozott az FTC, több nagy helyzetet is kialakítottak a hazaiak, ezek közül Isael kapufája emelkedik ki, a brazil játékos irgalmatlan nagy lövést eresztett el, de a felső lécet találta telibe. Pár perccel korábban volt egy tizenegyesgyanús eset is az Espanyol kapuja előtt, ám a lassítások alapján jogosan nem kapott büntetőt a Fradi.

A 72. percben aztán egy kontra után óriási ziccerbe került az Espanyol, ám Campuzano közeli lövését bravúrral védte Dibusz, majd egy szögletet követően Calero fejesénél szintén a magyar kapus védett nagyot.

A 74. percben tizenegyeshez jutott az FTC egy teljesen ártalmatlan helyzet után: egy magasról lehulló labdára ment Boli és Calero, a labda egyértelműen a kapusé volt, ám Calero fellökte Bolit, a játékvezető befújta a büntetőt.

Isael végezte el a tizenegyest, Diego Lopez pedig kivédte azt!

A hajrában itt is, ott is voltak helyzetek, például a 82. percben Boli látványos mozdulattal tette kapura a labdát, ám Lopez ekkor is a helyén volt.

A 90. percben Isael harcolt ki tizenegyest, ezúttal Skvarka állt a labda mögé, ő pedig nem hibázott, 2–1!

Az ötperces hosszabbításban Civic kapott piros lapot a második sárgája után úgy, hogy hiába volt szabálytalan, őt kellett ápolni. A szabadrúgás követően Dibusz ismét nagyot védett, igaz Vila nem találta el jól a labdát.

Egy szögletet követően Darder talált a kapuba a 96. percben, ezzel 2–2 lett a vége egy egészen elképesztő és izgalmas utolsó 10 perc után. A csoport másik meccsén CSZKA Moszkva–Ludogorec 1–1, ez azt jelenti, hogy a CSZKA kiesett, az Espanyol pedig csoportelső. A második továbbjutó helyről a Ludogorec–FTC meccs dönt, ahol a Fradi csak győzelemmel juthat tovább.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére