Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Paralimpia 2020 – Tizenhat éremmel búcsúzott Tokiótól a magyar csapat

888/MTI

2021.09.05. 17:20

Véget ért a XVI. paralimpia, a mozgássérült, látássérült és enyhe értelmi sérült sportolók legnagyobb sporteseménye. Tokió újra a japánoké lesz, így jobban figyelhetnek a járvány legyőzésére. A 38 tagú magyar csapat 7 arany-, 5 ezüst- és 4 bronzéremmel fejezte be a viadalt.

Az már a múlt hét elején rajtoló adatokból kiderült, hogy új rekord született, 4403 – 2550 férfi és 1853 női – sportoló versenyzett 22 sportágban. A magyar sportolók a 16 érmükkel a 18-ak lettek az éremtáblázaton.

A nézők nélkül lezajlott búcsúünnepségen felvonták a japán lobogót, felhangzott a japán himnusz, lejátszották a #WeThe15 kampány kisfilmjét, amely arra irányítja rá a figyelmet, hogy a föld lakosságának 15 százaléka valamilyen fogyatékossággal él. Ezután az arénába érkeztek a nemzetek képviselői, a magyar zászlót a távolugrásban világcsúccsal aranyérmes Ekler Luca hozta.
A mozgalom himnuszának elhangzását követően levonták az IPC lobogóját. Ezt Koike Juriko, Tokió kormányzója átadta Andrew Parsonsnak, az IPC elnökének, aki továbbadta Anne Hidalgónak, a 2024-es házigazda Párizs polgármesterének.

„- Azt mondtam a versenyzőknek a rajt előtt, itt Tokióban is, az a lényeg, hogy amikor a hazamegyünk, és egymás szemébe nézünk, amikor elbúcsúzunk a repülőtéren, mindannyian azt lássuk a másik szemében, hogy mindent megtettünk. És ez most tökéletesen sikerült. Itt minden versenyző, minden versenyszámában, mindent kihozott magából, ami benne volt. Ezt köszönöm nekik a leginkább. Azt, hogy olyan tisztességesen és odaadóan csinálták végig, ahogy ezt kértük tőlük, és ahogy maguktól is elvárták. Ez a legszebb ebben a történetben.”- nyilatkozta a hírügynökségnek Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére