Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Renato Sanches: A Bayern is el lehet ragadtatva tõlem

888.hu

2016.07.08. 15:48

Láttátok az Amerika kedvencei című filmet? Abban van egy mókás jelenet, amikor a színésznőt alakító Catherine Zeta-Jones dobermannja széttépi a kertészt. A producere figyelmezteti, hogy szóljon a kutyájára, különben szerencsétlen embernek vége. Zeta-Jones épp csak egy pillantást vet a kutyára, amely szegény láthatóan spanyol ajkú kertész nyakát szorongatja, majd, mintha mi sem történne, csak ennyit szól mosolyogva: Ahhhh, kölyök még!

Ez a két szó jutott eszembe, amikor a portugál Renato Sanches első németországi interjúját olvastam a Bildben. Kölyök még!!!

A 18 éves sráccal nagyot fordult a világ az elmúlt 1 évben. Akkor még szinte senki sem ismerte a nevét, csak a Benfica berkein belül. Bő 8 hónappal ezelőtt, 2015. október 30-án mutatkozhatott be a lisszaboni sasok csapatában. Még fel sem ocsúdhatott az örömtől, amikor már a Bajnokok Ligájában is a csapatba tette Rui Vitória. A kölyök olyan jól szállt be, hogy decemberben már szerződést is hosszabbítottak vele a piros-fehérek.

A bajnokság végeztével, még az Európa-bajnokság előtt a világ egyik legnagyobb klubja, a német Bayern München igazolta le 35 millió euróért, de ez az összeg akár 80-ig is elmehet. Ha a portugál válogatott vasárnap megnyeri az Eb-t, nem is csodálkozhatunk az összegen.

Döbbenetes, hogy alig pár hónap alatt mekkorát fordulhat a világ egy ember körül. És még mindig csak 18 éves, bár vannak, akik ezt megkérdőjelezik. Azért jelezném: Portugália nem Afrikában van. Ott már hallhattunk olyan esetekről, hogy meghamisítottak születési adatokat. Mégiscsak egy Uniós országról beszélünk.

De térjünk vissza a fent emlegetett Bild interjúhoz. Ez a tehetséges gyerek, aki az Eb után egy giga együttest erősíthet, akinek Portugália nagyban köszönheti, hogy kiejtette Lengyelországot - ettől még a tojáshéj ott virít a fenekén -, ezt találta mondani egy általában büszke német újságírónak:

El vagyok ragadtatva a Bayerntől. Azért a Bayern is el lehet ragadtatva tőlem. Nagy céljaim vannak. Címeket akarok a Bayern számára elhódítani és sikeressé akarom tenni a klubomat, már az első pillanattól kezdve."

Önbizalomban nincs hiány. Bár még egy percet sem edzett a bajorokkal, de már úgy érzi, hogy a Bayern az övé. Sőt, ő maga fogja sikerre vinni azt a csapatot, amelyben annyi ikonikus név szerepelt már a 116 éves történetében, hogy felsorolni képtelenség lenne. Felesleges is. Annyi trófea lapul már a múzeumában, hogy órákba telik, hogy végignézze az ember. Ja, és tessék csak bátran elájulni tőlem. Csuda pofa!

Mondjuk először nem ártana beverekednie magát a bajor kezdőben. Persze nem kétlem, hogy képes lesz rá. A Bayern új edzőjének szavaiból is érezni lehet, hogy számít a fiatal portugálra. Biztos vagyok abban, hogy Ancelotti még nagyobb focistát csinál belőle Münchenben, de hol van még a csúcstól? Sokat kell még fejlődnie. A jelek szerint a nyilatozatok terén is.

Kölyök még!!!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére