Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Schäfer Andrással bővül a németországi magyar légió

888.hu

2022.01.21. 14:00

Újabb magyar válogatott labdarúgó jut szerephez a német élvonalban. Az eddig a szlovákiai Dunaszerdahelyt erősítő Schäfer András a jelenleg a Bundesligában ötödik helyen álló Union Berlinben folytatja pályafutását.

Schäfer András érkezésével hat tagúra bővült a német élvonalban játszó magyar légió. Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik az RB Leipzig, Sallai Roland a Freiburg, Szalai Ádám pedig a Mainz futballistája, hozzájuk csatlakozik most Schäfer. Az idén az év legjobb magyar futballistájának választott 22 éves labdarúgó két évig Dunaszerdahelyen játszott, ahol 61 fellépése alkalmával négy gólt és hét gólpasszt jegyzett.

A német klub közleménye szerint a szezon végéig érkezik kölcsönbe, s ha sikerül bennmaradnia a német első osztályban, akkor a fiatal magyar tehetség végleg a berliniekhez kerül. Mivel a csapat 19 forduló után az ötödik helyén áll, így Schäfer alighanem hosszú távra tervezhet Németországban.

„- A Bundesliga Európa egyik legerősebb bajnoksága, nagyon különleges itt játszani. Az Union lenyűgöző fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, szeretnék én is előre lépni, és megvetni a lábam a csapatban. Nagyon várom az új feladatot„ – idézte a 13-mas számmal ”pózoló„ Schäfert a Magyar Távirati Iroda.

Az Union ügyvezető igazgatója, Oliver Ruhnert elárulta, már hosszú ideje figyelték Schäfert, és lenyűgözte őket a középpályás mentalitása, fejlődése, illetve az, hogy bátran kezeli a labdát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére