Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Stadionokba is bevihetsz majd fegyvereket

Bokor Gábor

2016.12.12. 20:52

Nyugalom, természetesen az Egyesült Államokról van szó.

Három képviselő, név szerint Matt Shea, David Taylor és Bob McCaslin nyújtotta be azt a törvénytervezetet, hogy a stadionok biztonsági őrei a jövőben nem tartóztathatnák fel azokat a szurkolókat, akik engedéllyel viselt fegyverüket akarják bevinni a lelátóra. Annyi szigorítást azonban beletennének, hogy a fegyvert csak nem látható helyen lehet viselni.

Amennyiben megszavazzák a törvényt, Washington állam három stadionjában is ülhetnek majd felfegyverzett nézők. Mostantól a baseball-ligában (MLB) szereplő Seattle Mariners stadionjában, a Safeco Fielden, illetve az NFL egyik legjobb csapatának, a Seattle Seahawksnak és a friss MLS-bajnok focicsapatnak, a Seattle Soundersnek otthont adó CenturyLink Fielden is jobb, ha vigyázunk – írja az Origo.

Még nem láttuk a törvénytervezetet,de az NFL alapszabálya szigorúan tiltja, hogy a szurkolók fegyvert vigyenek be a stadionokba"

– mondta Brian McCarthy, az NFL alelnöke. 

A Seahawks amúgy az egyik legbékésebb csapat a ligában. Szurkolói is annyira korrektek, hogy náluk a legalacsonyabb a letartóztatások száma. Meccsenként átlagosan 0,8 embert visznek el a hatóságok, míg ez a szám a San Diego Chargersnél 24,6.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére