Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szlovák-magyar meccs is lesz a ma kezdõdõ palánklabda-vb selejtezõjében

Pörge Béla

2019.01.30. 11:18

Ha nem hallottál még a palánklabdáról, akkor az nem a te hibád! A sportág inkább floorball néven ismert.

Január 30-án, szerdán kezdődik a női floorball-világbajnokság selejtezője. A magyar válogatott Trencsénben játszik majd, csütörtökön Lettország, szombaton Szlovákia, vasárnap pedig Hollandia ellen. 

A floorball egy viszonylag újnak számító sportág, az 1960-as, 1970-es években alkották meg a szabályait. Hasonló a jégkoronghoz, ám labdával és szárazföldön játsszák. Ismert még unihockey vagy innenbandy néven is, ám Magyarországon palánklabda néven vált ismertté az 1980-as évek végén, 1997-től pedig floorball néven fut.

A sportág népszerűsége hazánkban folyamatosan növekszik, ám így is egy viszonylag kevésbé ismert és kevesek által űzött sportnak számít. A legmagasabb szinten Finnország, Svédország és Csehország válogatottjait jegyzik, a férfiaknál csak ez a három nemzet játszott eddig döntőt világbajnokságokon, a nőknél kétszer Svájc is eljutott a fináléig, Csehország pedig egyszer sem. Az előbb említett országok mellett a sportág a Baltikumban és Skandináviában örvend komolyabb népszerűségnek, de Németországban, Ausztriában, az Egyesült Államokban és Japánban is egyre ismertebb és népszerűbb.

A floorball nem olimpiai sportág, világbajnokságot 1996 (férfi) és 1997 (női) óta rendeznek. A floorball nemzetközi szövetsége az IFF. A világbajnoki selejtezőn részt vevő magyar válogatottról ITT, míg sportág általános magyar helyzetéről, viszonyairól ITT tudhattok meg többet.

Visszatérve a selejtezőre, az erőviszonyok alapján a vasárnapi meccs lehet a legfontosabb a magyar lányok számára, ugyanis Európából 10 csapat jut ki a vébére, a négy csoport első két helyezettje, valamint a két legjobb harmadik. Szlovákia és Lettország elvileg jóval esélyesebb a magyar csapatnál, Hollandia azonban a mieink mögött áll a világranglistán, így nem reménytelen a helyzet!

Természetesen mind a három meccs nagyon fontos, de a Hollandia elleni különös jelentőséggel bír a továbbjutást illetően.

HAJRÁ, MAGYAROK!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére